• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

A megye legjobb sportolóit köszöntöttük

A Sportkarácsony alkalmából Pest megye amatőr és professzionális sportolói vehettek át elismeréseket a Megyeházán.

Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megye legjobb sportolóit. Beszédében úgy fogalmazott, hogy „a sportoló azt a hitet, azt az ígéretet ajándékozza a többi embernek, hogy neki is sikerülhet, neki is érdemes küzdeni, mert tartson bármilyen hosszú ideig a várakozás, a felkészülés, mindig megéri." Mint mondta, ennek a közösségnek nem az számít, hogy ki a profi és ki az amatőr sportoló. Csak az számít, hogy sportolóként ki, milyen teljesítményt mutatott fel.

„Ettől az érzéstől az egész közösség válik jobbá, erősebbé, mert összeköti a közös erőfeszítés, a közös siker" –zárta beszédét a megye elnöke.

A díjakat Németh Miklós olimpiai bajnok, és Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok sportolóink adták át.

vaciremenysegBalogh Gábor, Moys Csaba, Szabó István

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE a speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI SPORTSZERVEZETE elismerésben részesítette a VÁCI REMÉNYSÉG SPORTEGYESÜLET Atlétikai Szakosztályát.
A Váci Reménység Egyesület atlétikai szakosztálya 2002. óta foglalkozik fogyatékkal élő sportolók edzésével, versenyeztetésével. A világ élvonalába tartozó versenyzőik Keresztesi Erika, Szöllősi István, Kálmán Krisztina, Kanyó Zsolt, Szigeti Noémi, Rózsa Boglárka és Bálint Péter 2015-ben is kiváló eredményeket értek el a hazai és a nemzetközi versenyeken.
Edzői: Szikora Gyula, Magyari József és Kanyó Zsolt

szegfu velkey guth jeszenkovicsBalogh Gábor, Szegfű Attila, Velkey-Guth Ádám, Jeszenkovits Judit, Szabó István

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATA speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA

III. DÍJ elismerésben részesítette Jeszenkovits Judit úszót a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE, Elevenek SE versenyzőjét.
Jeszenkovits Judit 2015-ben a Szervátültetettek Világjátékán két első helyet szerzett 50 méteres pillangó és 100 méteres gyors úszásban. Az 50 méteres pillangóúszást világcsúccsal nyerte. Ezek mellett egy ezüst és egy bronzérmet is szerzett.
Edzője: Mihály Norbert

II. DÍJ elismerésben részesítette Velkey-Guth Ádám atlétát, a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesülete versenyzőjét.
A XX. Szervátültetettek Világbajnokságán négy versenyszámban, 100 és 200 és 4*100 méteres váltóban valamint súlylökésben aranyérmet nyert. A British Transplant játékokon szintén négyszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Edzői: Ecseki Dániel és Jung Ágnes
I. DÍJ elismerésben részesítette Szegfű Attila kerékpár versenyzőt, a nagykőrösi Napsugár Sportegyesület tagját.
A Speciális Olimpiai Világjátékokon, Los Angelesben két első helyet szerzett 500 és 1000 méteren valamint második lett 2000 méteren.
Edzője: Vida Katalin

eszkimoseGromann Gyula, Balogh Gábor, Szabó István

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE szabadidősport kategóriában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI SZERVEZETE elismerésben részesített a Ráckeve-Soroksár Duna-ági Eszkimó Sportegyesület RSD Eszkimó SE sportszervezetét.
Dinamikusan fejlődő szabadidő és sportegyesület, amely tömegeket mozgat meg a szabadidő hasznos eltöltése és a kajakozás, mint a sportág népszerűsítése céljából. Családi napok, általános- és középiskolák részére szervezett bemutató órák, edzőtáborok színesítik a programajánlataikat. Az idei évben kialakítottak egy komplett vízitelepet és egy tornatermet.
A díjat átvette Gromann Gyula, az egyesület elnöke.

altalonos iskolakÁltalános iskolák dobogósai

Pest megye legeredményesebb általános és középiskoláinak, valamint az év testnevelője díjai a Magyar Diáksport Szövetség 2014/2015. tanévi pontversenyének eredményei alapján került kiosztásra.
PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája

III. DÍJ elismerésben részesítette a Szentendrei Szent András Katolikus Általános Iskolát.
Az iskola tanulói torna sportágban érték el sikereiket az országos diákolimpián.
Az iskola igazgatója: Bukovszkiné Csoba Zsuzsa
Testnevelői: Selmeczi Tamás, Szűcsné Galánfi Villő, Mitróné Sergő Virág.
A díjat átvette: Tarján Ambrus az iskola pedagógusa.

II. DÍJ elismerésben részesítette az ABONYI SOMOGYI IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁT.
Főleg atlétika és kézilabda sportágakban indultak Diákolimpián különböző korcsoportokban. Országos pontszerző eredményeit atlétikában érték el.
Az iskola igazgatója: Kazinczyné Juhász Ildikó
Testnevelői: Mayer-Nagy Zsuzsanna, Nagy Attila, Gulyás Péter, Petrezselyem Anita, Farkas-Földi Anikó és Szabó Linda.
A díjat átvete: Mayer-Nagy Zsuzsanna és Nagy Attila.

I. DÍJ elismerésben részesíette a GÖDÖLLŐI ERKEL FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLÁT.
Az országos diákolimpián kiemelkedően szerepeltek atlétika és röplabda sportágban. Az országban pontot szerző 516 általános iskola közül az 51., Pest megyében az első helyen végeztek.
Az iskola igazgatója: Varga Ildikó
Testnevelői: Gadanecz György, Molnár Márta, Schere Gábor.
A díjat átvette: Varga Ildikó igazgatónő és Gadanecz György testnevelő.

kozepiskolakLegeredményesebb középiskolák

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája

III. DÍJ elismerésben részesítette a GÖDÖLLŐI TÖRÖK IGNÁC GIMNÁZIUMOT.
A Diákolimpián hét sportágban indultak, kézilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, úszásban, duatlonban, atlétikában, röplabdában. Legeredményesebben az országos döntőn atlétikában szerepeltek.
Az iskola igazgatója: Fábián Bertalan
Testnevelői: Pásztorné Bilincsi Erika , Gőz Tibor és Tokai Norbert.
A díjat átvette: Fábián Bertalan igazgató és Tokai Norbert testnevelő.

II. DÍJ elismerésben részesítette a VÁCI MADÁCH IMRE GIMNÁZIUMOT.

A gimnázium tanulói sikereiket atlétika, úszás, labdarúgás és kézilabda sportágban érték el.
Az iskola igazgatója: Horváth Edit
Testnevelői: Csernákné Quell Beáta, Csernák Károly, Csernok Gyula, Wágner Bálint, Steidl Anna.
A díjat átvette: Kovácsné Kóka Marianna igazgatóhelyettes.

I. DÍJ elismerésben részesítette a VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BORONKAY GYÖRGY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁT ÉS GIMNÁZIUMÁT.
Az iskola a Magyar Diáksport Szövetség pontversenyében a 323 pontot szerző iskola közül a 2014/2015. tanévben első helyen végzett az országban és Pest megyében egyaránt.
Szinte minden sportágban indultak, amit a Magyar Diáksport Szövetség meghirdetett. Az országos diákolimpián eredményesen szerepeltek atlétikában, kéttusában, labdarúgásban, röplabdában, evezésben és úszásban.
Az iskola igazgatója: Fábián Gábor
Testnevelői: Pajor Ferencné, Borosné Paku Beáta, Karcag Ildikó, Nagy Péter, Maloviczky Sándor és Pelczéderné Bodnár Magdolna.
A díjat átvette: Pajor Ferencné testnevelő és munkaközösség vezetője.

csernakne gadaneczÉv legeredményesebb testnevelői

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesítette GADANECZ GYÖRGYÖT a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola testnevelőjét.
GADANECZ GYÖRGY nagyban hozzájárult a Pest Megyei Diáksport Szövetség versenyeinek sikeres lebonyolításához és tanítványai kitűnően szerepeltek a diákolimpiai döntőkön.


PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesítette, Csernákné Quell Beátát a Váci Madách Imre Gimnázium testnevelőjét.
Csernákné Quell Beáta hosszú évek óta szervezi, rendezi a kézilabda diákolimpia megyei döntőit. Tanítványai sikeresen szerepelnek az országos versenyeken különböző sportágakban.

kollar kolozsvari ocsaiSzerenka Tibor, Kollár Eszter, Kolozsvári Kinga, Ócsai Sándor, Németh Miklós

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA
III. DÍJ elismerésben részesítette KOLLÁR ESZTER karate versenyzőt, a Piramis SE tagját, a Szentendrei Szent András Katolikus Általános Iskola tanulóját.
KOLLÁR ESZTER többszörös stílus válogatott kerettag. A 2015. évben több országos bajnokságot nyert. A luxemburgi Európa Bajnokságon második helyen végzett.
Edzője: Tóth Attila

II. DÍJ elismerésben részesítette KOLOZSVÁRI KINGA kick-boksz sportolót, a Szigetszentmiklós – Tököl Sportegyesület versenyzőjét, a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóját.
KOLOZSVÁRI KINGA 2015-ben kétszeres diákolimpiai és egyszeres utánpótlás bajnok. A kick-boksz Európa bajnokságon ezüstérmet szerzett és több nemzetközi versenyen is dobogóra állt.
Edzője: Gnyálin István
Testnevelője: Czompa Gyula

I. DÍJ elismerésben részesítette ÓCSAI SÁNDOR judo versenyzőt, a Ceglédi Vasutas Sport Egyesület sportolóját, a ceglédi Táncsics Mihály Iskola tanulóját.
ÓCSAI Sándor 2015-ben első helyezést ért el az országos diákolimpián és az ifjúsági bajnokságban is. Három aranyérmet nyert különböző nemzetközi versenyeken. Korosztályában veretlen hazai és nemzetközi szintéren egyaránt.
Edzője: Mester Dániel
Testnevelője: Dengi Balázs

tekauerTekauer Márk, Németh Miklós

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA elismerésben részesítte Tekauer Márk úszó versenyzőt, az Érdi Úszó Sport Kft. sportolóját, az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium tanulóját.
Márk 2015-ben két országos bajnoki címet szerzett, első helyen végzett a diákolimpián és az ifjúsági bajnokságon.
ISF(ÁJ ESZ EF ) Iskolai Világbajnokságon 100 méteres pillangóúszásban aranyérmet nyert.
Edzői: Selmeci Attila és Magó Gábor
Testnevelője: Selmeci Attila

acs bacskaiAz év legjobb csapata

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA elismerésben részesítette BÁCSKAI MÁTÉ ÉS ÁCS KRISTÓF kétpárevezősöket, a Vác Városi Evezős Club csapatát.
Bácskai Máté és Ács Kristóf 2015-ben három országos bajnokságot nyertek.
Az Ifjúsági Európa Bajnokságon IV., az Ifjúsági Világbajnokságon III. helyezést értek el.
A kétpárevezős edzője: Mácsik Miklós
Az egyesület elnöke: Váczi Károly

barocsaiBarócsai Petra díját az edzője vette át

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE női utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesítette BARÓCSAI PETRA úszót az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzőjét.
PETRA országos serdülő bajnok 100 méteres pillangóúszásban, valamint két ezüst és két bronzérmet is nyert a magyar bajnokságon.
Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a dobogó legmagasabb fokára állt 100 méteres pillangó és második lett 800 méteres gyorsúszásban. A díjat edzője vette át.
Edzői: Selmeci Attila és Magó Gábor

fesuWentzel Ferenc, Fésű Lajos, Németh Miklós

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE férfi utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesítette FÉSŰ LAJOS kick-box versenyzőjét, a Szigetszentmiklós-Tököl Sportegyesület tagját.
FÉSŰ LAJOS 2015-ben kétszeres diákolimpia és kétszeres magyar utánpótlás bajnok lett.
Több nemzetközi versenyen szerzett első helyet, a kick-boksz Európa Bajnokságon Spanyolországban ezüst és bronzérmet nyert.
Az egyesület elnöke és edzője: Gnyálin István

vac zsigaBalogh Gábor, Zsiga Gyula, Szabó István

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA kategóriában elismerésben részesíti a VÁCI KÉZILABDA SE csapatát.
A 2014/2015-ös szezonban magabiztosan nyerte az NBI/B nyugati csoportját és másodosztályúként a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutottak.
Jelenleg az NBI-es bajnokság ötödik helyén állnak.
Az egyesület elnöke: dr. Schoffer Attila
A csapat edzője: Zsiga Gyula
A díjat átvette: Zsiga Gyula vezetőedző.

medveczkyMedveczky Erika, Balogh Gábor, Szabó István

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE női felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti MEDVECZKY ERIKA kajak-kenu versenyzőt, a Kis Duna Sportegyesület tagját.
Erika felnőtt magyar bajnok K1 ezer méteren, második K1 500 méteren, és harmadik K2 500 valamint K4 200 méteren.
2015-ben felnőtt világbajnokságot nyert K1 1000 méteren, Milánóban.
Edzője: Kákai Bettina
Az egyesület elnöke: Orbán István

petroBalogh Gábor, Petró Ádám, Szabó István

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE férfi felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesítette PETRÓ ÁDÁM kajak-kenu versenyzőt, a Váci Kajak Kenu SE tagját.
PETRÓ Ádám 2015-ben a maratoni világkupán kajak egyesben egy első és egy második helyet szerzett. A világbajnokságon ötödik, az Európa Bajnokságon első helyen ért célba.
Edzője: Babella László
Az egyesület elnöke: Horváth Réka

PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE AZ ÉV EDZŐJE elismerésben részesítette KÁKAI BETTINÁT, a Kis-Duna Sportegyesület kajak-kenu edzőjét.
Kákai Bettina edzője Medveczky Erikának, aki ebben az évben felnőtt világbajnokságot nyert K1 1000 méteren.
A díjat tanítványa Medveczky Erika vette át, aki 2015-ben Pest Megye legjobb felnőtt női sportolója díjat nyerte el.

www.pestmegye.hu

 

Legfrissebb sporthírek

Sportesemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

facebook

net4eu