• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Letették az alapkövét a budapesti repülőtéri szállodának

Letették az alapkövét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő új repülőtéri szállodának.

A 3,2 milliárd forintból megépülő létesítmény másfél év múlva fogadhatja első vendégeit.

Az időkapszulát Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Gilles Clavie, az Ibis szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis-csoport elnök-vezérigazgatója helyezte el az építkezés területén, a kivitelezés előkészületei már hetek óta zajlanak.

A Budapest Airport és Wing Zrt. együttműködésében egy 145 szobás, közvetlen terminálkapcsolattal rendelkező szálloda létesül, a kivitelező a Market Építő. Az átriumos, belső udvarral is rendelkező, 5200 négyzetméteres szállodában 350 négyzetméteren konferenciatermeket is kialakítanak.

Rep hot2 13 .0003

Jost Lammers az építést bejelentő sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a repülőtéren idén a tavalyinál egymillióval nagyobb, 11 milliót meghaladó utasforgalom várható az év végéig, újabb rekordot állítva ezzel fel.
Hozzátette: a szálloda beruházásán évek óta dolgoznak, most tökéletes az időzítés, mivel egyre több hosszú távú járatot üzemeltető légitársaság jelenik meg Budapesten. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a folyamatos bővülés mellett a kiszolgáló létesítmények fejlesztésére is költ a repülőtér. A BUD 2020 programban 50 milliárd forintot költ a repülőtér üzemeltetője új utasmóló kialakítására, utasfelvételi kapacitások bővítésére és logisztikai beruházásokra.

Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a magyar nemzetgazdaság számára az ingatlanszektor fontos motor, ezért kell, hogy legyenek erős, tapasztalt, stabilan működő szereplői.

A szállodában a bejelentkezésnél és a szobában is lesz repülőtéri utasinformációs szolgáltatás, a szobák négy emeleten, többségében a város felé helyezkednek el. Előzetes becslések szerint az átlagos vendégéjszakák száma fejenként 1-1,5 lehet.

MTI