• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Több száz fiatal sportolását segíti Pest Megye Önkormányzata

Pest Megye Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Budai Farkasok Kézilabda Klub és Utánpótlás nevelő Központ Nonprofit Kft.-vel.

A sportról szóló törvény alapján a megyei önkormányzat feladata, hogy közreműködjön a sport népszerűsítésében, a mozgásgazdag életmóddal kapcsolatos sporttudományos felvilágosító tevékenység szervezésében. Az önkormányzat kiemelt céljának tekinti a megyei sport, azon belül a megyei diák- és utánpótlássport támogatását.

budai farkasokZsiga Gyula, Szabó István, Lendvay Endre és Bődy Mihály a megállapodás aláírásakor

A Budai Farkasok Kézilabda Klub és Utánpótlás nevelő Központ 2010 júniusában kezdte el tevékenységét a Zsámbéki-medencében. A Klub indulásakor célul tűzte ki, hogy 5 éven belül a Budakeszin és a környező településeken élő 14 éves kor alatti gyermekek legalább 5%-át bevonja a kézilabda sportágba. Mára több mint 200 gyermek utánpótlás nevelésével és 51 felnőtt képzésével 5 szakképzett („B” és „C” licensszel rendelkező) edző foglalkozik, Zsiga Gyula – „A” licenszes edző – szakmai irányításával. Az egyesület szorosan együttműködik a környező települések Általános Iskoláival. A minőségi utánpótlás nevelés mellett, a Klub azok számára is mozgás lehetőséget biztosít, akiknek inkább a tömegsport, szabadidősport elégíti ki az igényeit és nem törekszenek az élsport irányába. A Klub hosszú távú célkitűzései közé tartozik, hogy középiskolákkal és felsőoktatási intézményekkel is szorosan együttműködjön.

A Zsiga Gyula által kidolgozott rendszer lényege, hogy a gyerekek bármilyen életkorban tudjanak csatlakozni a sportághoz. Az edzésmunka és a versenyeztetés mellett az edzők és a szakmai stáb nem csak a gyermekek testi és szellemi fejlődésére fordít gondos figyelmet, hanem közösségalkotó tevékenységet is végeznek.

budai farkasok2Egyre több gyerek választja a kézilabdázást

Utánpótlás korosztályban 145 fő 15 évnél fiatalabb, és 51 fő felnőtt játékos versenyeztetését és versenyekre való felkészítését, valamint további 70 gyermek mindennapos testmozgását teszi lehetővé a Klub szakmai stábja. Az elmúlt évek tendenciái alapján a Klub dinamikusan fejlődik, mind személyi, mind eszköz állományában és folyamatosan bővül tagjainak létszáma, és csapatai egyre eredményesebben szerepelnek minden korosztályban.

A Klub tevékenysége azért is kiemelkedő, mert alapítása előtt a kézilabdázás egyáltalán nem vagy csak nagyon csekély mértékben volt jelen a Zsámbéki-medencében, a Klub működése ezért hiánypótlónak mondható.

A megyei önkormányzat fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél nagyobb számban sportgazdag életmódot éljenek, ezért támogatja a Klub törekvéseit, az együttműködési megállapodással kifejezi elismerését a Klubban folyó szakmai munka iránt.

www.pestmegye.hu