• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

60 egészségügyi szakrendelő épül vagy újul meg Pest megyében

Az önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatásáról döntött a közgyűlés és a nemzetgazdasági miniszter.

A támogatás célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése. A felhívásra Pest megyei települési önkormányzatok pályázhattak, a település adóerő-képességétől függően 85-95%-os támogatási intenzitás mellett.

A támogatás mértéke 10-200 millió forint volt.

A pályázati felhívásra beérkezett pályázatok közül 101, a jogosultsági feltételeknek megfelelő pályázatot értékeltek.

szigethalom egeszseghazA szigethalmi egészségház is megújul

A pályázaton az eredeti előirányzatból kb. 4,81 milliárd forint felhasználásával 43 projektet támogattak, míg a keretemelés során (továbbá az eredeti előirányzat maradványösszegének felhasználásával) kb. 1,33 milliárd forint összeggel, további 17 darab pályázat támogatása valósult meg.

A megítélt támogatási mindösszesen 6,14 milliárd forint volt (60 projekt, 58 településen).

A tartaléklistára került pályázatok száma 9, forráskimerülés miatt 32 darab pályázatot nem tudott támogatni a Döntés Előkészítő Bizottság.

A legnagyobb értékű beruházások Csömör, Galgamácsa, Göd, Perbál, Pécel, Sülysáp, Szigetszentmiklós településeken valósulnak meg.

21 településen (Alsónémedi, Csömör, Dabas, Dánszentmiklós, Dömsöd, Felsőpakony, Galgamácsa, Göd, Kosd, Maglód, Mogyoród, Monorierdő, Nagykáta, Nyársapát, Őrbottyán, Pécel, Rád, Sülysáp, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Telki) épül új rendelő vagy egészségház.

A közgyűlés 38 igen és 1 tartózkodás szavazattal fogadta el az előterjesztést.

A támogatott pályázatok listája itt érhető el pdf illetve excel fájlban.

www.pestmegye.hu

 

Friss híreink

Tovább ide: Friss hírek

facebook

net4eu

foodwave