• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Új négysávos szakaszt kapott az M4-es

A főút tavaly elkezdett fejlesztésében elsőként a Cegléd melletti szakasz ért célba, a Colas kivitelezésében 8,1 kilométer négysávosodott.

Átadták az M4-es Ceglédbercel és Cegléd közötti szakaszát. A 8,1 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz az Üllő és Cegléd közötti 44 kilométeres útépítési projekt része. Ennek az Albertirsa és Cegléd közötti 14 kilométeres ütemét a Colas Út, Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítési Kft. konzorcium kivitelezi, 20,48 milliárd forintból.

m4 180816 bb 3453

A most elkészült és forgalomba helyezett 8,1 km-en a beruházó NIF Zrt. projektleírása szerint a terelések miatt kialakuló hosszú járműoszlopok jobban eloszlanak majd, megszűnik a torlódás és csökken a balesetveszély. A teljes Üllő-Cegléd útszakasz hat települést tehermentesít az átmenő forgalom alól. A kivitelező az idén még 5 kilométer útszakasz átadását tervezi.

Az egyik legbalesetveszélyesebb út újul meg

Az M4-es Albertirsa és Cegléd közötti 14,4 kilométeres II. szakaszán 4 külön szintű csomópontot alakítanak ki, egy meglévő felüljárót kiszélesítenek és egy meglévő aluljárót felújítanak. A projekt részeként 4 új aluljáró épül, valamint Ceglédnél egy meglévő töltőállomást komplex pihenővé alakítanak át.

Az átadón Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesző Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese kifejtette: a projekt során 1,3 millió köbméter földet mozgatnak meg. A munkákat a kivitelező szakaszosan végzi, hogy ne terhelje túl a nagyforgalmú közutat. "Az ország egyik legbalesetveszélyesebb útja újul meg és válik biztonságosabbá a beruházással" - derült ki szavaiból.

m4 esnyugat

Ami még hátra van a Pest megyei szakaszon

Az M4-es nyugati részén, az Üllő és Cegléd közötti 44 kilométernek tavaly áprilisban indult meg a kivitelezése - ez volt az M4-es átfogó fejlesztésén az első alapkőletétel.

Az M4-es további szakaszai így állnak:
◾Cegléd és Abony között idén márciusban volt az alapkőletétel;
◾Abony és Törökszentmiklós között már keresik a kivitelezőt a négysávos út elkészítéséhez

www.magyarepitok.hu; fotók: Bernát Benjámin