• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Szeptemberi ülését tartotta a közgyűlés

A képviselők elfogadták a Pest megyei közút fejlesztésekről szóló beszámolót és támogatták a kínai Hubei tartománybeli gazdasági kirendeltségi iroda megnyitását.

Az ülés Magyari László Pest megyei igazgató (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) előadásával kezdődött. A Pest megye területét érintő felújítási és fejlesztési tevékenységekről szóló beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. Az előadás anyaga hamarosan letölthető lesz.

3Közgyűlés a Kossuth Lajos díszteremben

A képviselők – többek között – döntöttek a kínai Hubei tartományban Pest megyei kirendeltségi iroda létrehozásáról is. Pest Megye Önkormányzata külügyi tervében kiemelt célként szerepel a kínai tartományokkal történő kapcsolatépítés, különös tekintettel a gazdaságfejlesztés területén. Tekintettel Pest megye sokrétű kínai kapcsolatrendszerére, Hubei tartományból érkezett megkeresés arra vonatkozóan, hogy a tartomány és a megye közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését egy kirendeltségi irodahelyiség rendelkezésre bocsátásával segítenék.

Az iroda lehetséges feladatai:
- az ipari gyártás, a kereskedelem, a turizmus, a befektetés és az egyéb gazdasági kapcsolatok fejlesztése, valamint a technológiai kutatási, oktatási, kulturális, művészeti, egészségügyi és egyéb szakintézmények közötti szakmai      együttműködés megerősítésének elősegítése;
- információkat nyújt a helyi kínai városokban a Pest megye befektetési környezetéről, és lehetőségeiről, a kormányzati támogatási politikáról;
- Pest megyét népszerűsítő marketing munkát folytat;
- elősegíti a Pest megyéből származó magas minőségű termékek és szolgáltatások kínai piacra történő exportját;
- népszerűsíti a megye turisztikai desztinációit;
- megszervezi a helyi kínai cégek és befektetőcsoportok Pest megyébe történő piaci és befektetési célú látogatásait, ezzel is motiválva a kínai cégeket, hogy a Pest megyét válasszák befektetésük színhelyéül;
- Pest megyei cégek és magyar cégek részére a helyi piaci lehetőségekről és egyéb piaci információkról konzultációs lehetőségeket biztosít, elősegíti a magyar cégek kínai piacra lépését.

Az iroda létrehozásában és működtetésében Zhu Yun Ping, az Ipari Park Tanács kínai tagozatának elnöke aktívan részt vesz, meghatalmazás alapján a kínai féllel egyezteti az iroda létrehozásával kapcsolatos kérdéseket. Az iroda létrehozása és működtetése anyagi forrást nem igényel Pest Megye Önkormányzata részéről.

A közgyűlés előterjesztései ITT érhetők el.

www.pestmegye.hu