• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

A vármegye legjobb sportolóit díjazták a Sportkarácsonyon

A Sportkarácsony Pest vármegye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója. Különleges alkalom, amikor Pest Vármegye Közgyűlése köszönetet mond mindazoknak, akik kimagasló, példamutató teljesítményre voltak képesek. 

sportkari

Az idei ünnepségen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszöntötte a sportolókat, majd Szabó István, a közgyűlés elnöke mondott beszédet.

Úgy fogalmazott, hogy „a Sportkarácsony arra emlékeztet bennünket, hogy minden sikernek és eredmények az alapja a kitartás, a folyamatos tanulás, az állandó küzdés. Minden történelmi hősünk sikere mögött ott van fiatal évek kalandvágyó bátorsága, ami elindított egy úton még akkor is, ha a jövő, a cél nem volt kézzelfogható.” Beszédét azzal zárta, hogy, "... a sport nem csak arra tanít meg, hogy bárkiből lehet bajnok, hanem arra is, hogy mindenki, aki elég bátor ahhoz, hogy megbízzon a jövőben, az számíthat arra, hogy megfogják a kezét. Ez az, ami igazán nemes, tiszta és emberi. Ez az, ami igazán a sport értéke és az Önök sikere.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE a speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI SPORTSZERVEZETE elismerésben részesíti a Váci Reménység Egyesületet.

Sportkari1A díjat átvette Fábián Fédra (középen) az egyesület képviselője
Az egyesület atlétika, asztalitenisz és vívás szakosztályában az ép és para sportolók együtt végzik edzéseiket, példamutatóan segítik egymást. Több éve integrált versenyeket is rendeznek. Az idei évben para atlétái értek el kíváló eredményeket a hazai és nemzetközi versenyeken.
Az egyesület elnöke: Kovács Őrs Levente
A díjat átvette: Fábián Fédra az egyesület képviselője.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA
III. DÍJ elismerésben részesíti Szőllősi István para atlétát, a Váci Reménység Sportegyesület versenyzőjét.

Szőllősi István súlylökő paralimpikon. Az idei para atlétika világbajnokságon a kilencedik helyet érte el. A Cseh OPEN világkupán a második lett, a felnőtt magyar bajnokságon a dobogó legfelső fokára állt fel.
Edzője: Magyari Zoltán
Szőllősi István jelenleg edzőtáborban van, készül a 2024. évi versenyeire, ahol szeretné kvalifikálni magát a párizsi olimpiára, így a díjat átvettei: Fábián Fédra az egyesület képviselője.
GRATULÁLUNK!

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA II. DÍJ elismerésben részesíti Pálos Péter para asztaliteniszezőt a Városi Sportegyesület Dunakeszi versenyzőjét.

Sportkari2Pálos Péter díját edzője Lindner Ádám (középen) vette át
Pálos Péter kétszeres Paralimpiai bajnok, egyszeres bronzérmes. Az idei angliai Európa bajnokságon második helyezést ért el, valamint több nemzetközi versenyen vett részt. Thaiföldről arany, Lengyelországból ezüst és Olaszországból bronzéremmel tért haza. Péter jelenleg a negyedik olimpiájára készül.
Edzője: Lindner Ádám
Díját az edzője, Lindner Ádám vette át.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA I. DÍJ elismerésben részesíti Nádasdy Anna kerekesszékes vívót a Halásztelki Bocskai István Sport - és Kulturális Egyesület para versenyzőjét.

Sportkari3Nádasdy Anna (középen) átveszi a djíat
Anna 7 évesen kezdett el vívni. 2020-ban legyőzte a csontrákot, majd bal térdébe protézist kapott, így kerekesszékbe került. Az idei szezonban az U23-as Világbajnokságon két világbajnoki címet szerzett kard és tőrvívásban. A Kerekesszékes Vívó Világbajnokságon a női tőr csapat tagjaként borzéremmel tért haza.
Edzője: Gombola András Jenő

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE szabadidősport kategóriában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI SZERVEZETE elismerésben részesíti a PREVI TEAM EGYESÜLETET.

Sportkari5Bóna Ilona (jobbról a második) és Oláh Attila (balról a második) vették át a díjat
Az Egyesület elnevezése, úgy, mint a betegség megelőzése, prevenció és az egészség megőrzéséért felelős csoport hűen tükrözi az alapító tagok célkitűzését. Az Egyesület célja az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, valamint nevelés és oktatás, sportoktatás szabadidős- és sporttevékenység elősegítése, a tömegsport népszerűsítése. Heti rendszerességgel biztosítanak mozgási lehetőséget a kisgyerekektől a szépkorúakig, és a városi szabadidős sportprogramok aktív, fáradhatatlan szervezői, résztvevői.
A díjat átvette: Bóta Ilona az egyesület elnöke és Oláh Attila az egyesület gazdasági vezetője.

Pest vármegye legeredményesebb általános és középiskolái, valamint az év testnevelője díjak a Magyar Diáksport Szövetség 2022/2023. tanévi eredményességi pontversenye alapján kerül kiosztásra.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI ISKOLÁJA III. DÍJ elismerésben részesíti az Abonyi Somogyi Imre Általános Iskolát.

Sportkari6A díjat Mayer Nagy Zsuzsanna (középen) vette át

Az abonyi iskola atlétikában, labdarúgásban, grundbírkózásban, játékos sportversenyben, kézilabdában és úszásban szerepel eredményesen a körzeti és a vármegyei Diákolimpiákon.
A tavalyi tanévben diákjaival öt országos döntőben vettek részt. Legeredményesebben a III. korcsoportos lány atlétika többpróba csapatuk szerepelt, akik bronzérmet nyertek.
Az országos pontversenyben 636 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Kazinczyné Juhász Ildikó
Testnevelői: Farkas-Földi Anikó, Gulyás Péter, Mayer-Nagy Zsuzsanna, Nagy Attila, Petrezselyem Anita és Szabó Linda.
A díjat átvette: Mayer-Nagy Zsuzsanna, az iskola testnevelő tanára, a testnevelés munkaközösség vezetője.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI ISKOLÁJA II. DÍJ elismerésben részesíti az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolát.

Sportkari7Bíró Attila (középen) vette át a díjat
Az érdi iskola floorballban, futsalban, labdarúgásban, grundbírkózásban, kézilabdában és úszásban indul a körzeti és a vármegyei Diákolimpiákon.
A tavalyi tanévben diákjaival a grundbirkózás országos döntőjén értek el kiváló helyezéseket ezzel az országos pontversenyben 930 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Kozma Zoltánné
Testnevelői: Biró Attila, Németh József, Nikolényi Ágnes, Tornai Tibor, Vártokné Szabó Ágnes
A díjat átvette: Biró Attila az iskola testnevelő tanára, a testnevelés munkaközösségének vezetője.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI ISKOLÁJA I. DÍJ elismerésben részesíti a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolát.

Sportkari8Bársony Anita (balról a második) és Bajkán Katalin (jobbról a második) vették át a díjat
Az iskola többek között indult az atlétika, úszás, futsal, labdarúgás, torna Diákolimpia alapszintű és vármegyei versenyein. Az elmúlt tanévben az iskola tanulói országos diákolimpiákon dobogósok lettek mezei futásban, fiú és lány labdarúgásban. Az országos pontversenyben 1027 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Papné Szalai Csilla
Az iskola testnevelői: Bajkán Katalin, Bársony Anita, Karlbauer Bálint, Kovál László, Lőrincz László.
A díjat átvette: Bársony Anita igazgatóhelyettes és Bajkán Katalin testnevelő.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI ISKOLÁJA III. DÍJ elismerésben részesíti a Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumot.

Sportkari9Jámbor Erzsébet (balról a második) és Frank Villő (jobbról a második) vették át a díjat
A Magyar Diáksport Szövetség aktív iskola programjának tagjai, akik az egészséges életmód iránt elkötelezettek. Az elmúlt tanévben a gimnázium diákjai labdarúgás, röplabda és torna sportágban jeleskedtek.
Fiú röplabda csapatuk bronzéremmel tért haza a debreceni országos döntőről. A lány röplabda csapatuk megvédve tavalyi országos bajnoki címüket, ismét az első helyen végzett. Az országos pontversenyben 875 pontot gyűjtöttek.
Az iskola igazgatója: Jámbor Erzsébet
Testnevelői: Andrónyi-Jelli Klára, Balogh Dániel, Kutasy Pál, Lukátsy Máté, Pataki Katalin, Proszrnyák Melinda
A díjat átvette: Jámbor Erzsébet az iskola igazgatónője és Frank Villő a röplabdacsapat csapatkapitánya.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI ISKOLÁJA II. DÍJ elismerésben részesíti a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumot.

Sportkari10Povázsay György (középen) vette át a díjat
Az iskola szinte minden sportágban indul a Diákolimpián.
Az elmúlt tanévben az országos bajnokságokon atlétika, futsal és kosárlabda sportágban érték el sikereiket. Legeredményesebben a fiú futsal és a lány kosárlabda csapatai szerepeltek, akik ezüstérmet nyertek az országos döntőn.
Az országos pontversenyben 903 pontot gyűjtöttek, s ezzel Pest vármegyében második helyezést értek el.
Az iskola igazgatója: Nyíri István
Testnevelői: Horváth Balázs, Koren Natasa, Krix Antalné, Péczeli Ádám, Povázsay György
A díjat átvette: Povázsay György munkaközösségvezető.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI ISKOLÁJA I. DÍJ elismerésben részesíti a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumát.

Sporkari 11A djíat átvette Hevér János (balról a második) és Nemes Tibor (jobbró a második)
Évek óta a váci iskola a vármegye legeredményesebb középiskolája, akik nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is élen járnak. Ezt bizonyítja, hogy a nemrég kihirdetett országos eredményességi listán a technikumok között az első helyet szerezték meg. Az elmúlt tanévben is szinte minden sportágban indultak, amit a Magyar Diáksport Szövetség meghirdetett. Az országos diákolimpián tizenegy érmet nyertek, legeredményesebben atlétika és strandkézilabda sportágban szerepeltek. Az országos pontversenyben 1900 pontot gyűjtöttek és ezzel Pest vármegye legeredményesebb középiskolája lettek.
Az iskola igazgatója: Fábián Gábor
Testnevelői: Hászné Szabó Anita, Hevér János, Holman Nóra, Niedermüllerné Karcag Ildikó, Nemes Tibor, Nagy Enikő és Nagy Péter.
A díjat átvette: Hevér János és Nemes Tibor testnevelők.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG kis iskolák kategóriájában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST VÁRMEGYEI KISISKOLÁJA elismerésben részesíti a Szentlőrinckáta Imre Sándor Általános Iskoláját.

Sportkari13 2Vincze Csaba (balra) vette át a díjatA 200 fő alatti tanuló létszámú iskolák közül a szentlőrinckátai általános iskola végzett az élen Pest vármegyében. Nem csak a kis iskolák között versenyeznek eredményesen, rendszeres résztvevői a Diákolimpia versenyrendszerének. A legeredményesebben atlétika sportágban szerepeltek, ahol diákjuk többpróba versenyszámban országos diákolimpiai csúccsal nyert.
Az iskola igazgatója: Horti Sándor
Testnevelői: Szabó Helga és Vincze Csaba.
A díjat átvette: Vincze Csaba testnevelő.


PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesíti KARLBAUER BÁLINTOT a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola testnevelőjét.

KarlbauerKarlbauer Blint és Szabó István

Karlbauer Bálint 2017 óta segíti az intézmény munkáját. Empatikus, türelmes, segítőkész, szakmailag biztos tudással rendelkező kolléga. Tanítói és labdarúgóedzői végzettségét és tapasztalatait kezdettől fogva kamatoztatja a Bozsik-programokon, a diákolimpiai rendezvényeken és egyéb városi és vármegyei eseményeken.
Felkészítőként folyamatosan részt vesz csapataival a versenyeken és ebben az évben a III. Korcsoportos fiú labdarúgó csapata az országos diákolimpián a harmadik helyen végzett.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesíti, Balogh Dánielt a Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium testnevelőjét.

Sportkari14Balogh Dániel (balra)

Balogh Dániel iskolája testnevelő munkaközösség vezetője, a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségének elnökségi tagja, a Pest Megyei Diáksport Szövetség középiskolás röplabda referense, aki nagy szerepet vállal Pest vármegye alapszintű és vármegyei versenyeinek szervezésében, rendezésében. Röplabda sportágban ér el kíváló eredményeket csapataival, az elmúlt tanévben diákolimpia bajnok lett a lány, bronzérmes a fiú csapata.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG PEST VÁRMEGYE DIÁKSPORTJÁÉRT elismerésben részesíti, Jancsikné Struve Katalint, a Pest Megyei Diáksport Szövetség dunakeszi körzet vezetőjét.

Sportkari16Jancsikné Struve Katalin (balra) átvette az elismerést
Katalin a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnökségi tagja, lassan 10 éve szervezi, rendezi a Dunakeszi körzet diák versenyeit.
Az elmúlt tanévben minden felmerült nehézségei ellenére segítette a diáksport szövetség munkáját.
Lelkiismeretessége, precízítása nagyban hozzájárul a dunakeszi körzet és a Pest vármegyei versenyek sikeréhez.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA III. DÍJ elismerésben részesíti Suijker Rachel úszót, a Váci Vízmű SE versenyzőjét, a váci Juhász Gyula Általános Iskola tanulóját.

Sportkari15A djíat Horváth László (középen) vett át

Rachel a 2022/2023. tanévben a Pest vármegyei úszás diákolimpián első helyezést ért el 50 méteres mellúszásban, ezzel továbbjutott a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állt. Az egyesületi országos bajnokságon több versenyszámban eredményesen szerepelt.
Edzője: Tószegi Márton
Testnevelője: Winternitz Arnold
A díját Horváth László, a Vágta Multisport Club edzője vette át.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA II. DÍJ elismerésben részesíti Paul Jaylon Michael triatlonistát, a Váci Vízmű SE versenyzőjét, a váci Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóját.

PAUL JAYLON MICHAELPaul Jaylon Michael átveszi a díjat Szerenka Tibor alelnöktől
2023-ban Michael három rokon sportágban is eredményesen szerepelt az országos döntőkön. Korosztályában aranyérmet nyert aquatlon, duatlon és triatlon sportágban is.
Edzője: Debre Norbert és dr. Kocsis Tamás
Testnevelője: Mata Katalin Hajnalka

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA I. DÍJ elismerésben részesíti Budai Ferenc birkózót, a Ceglédi Vasutas Sportegyesület versenyzőjét, a Ceglédi Várkonyi István Általános Iskola tanulóját.
Sportkarácsony 17Budai Ferenc (középen)
Budai Ferenc birkózó, a diákolimpia országos döntőjén első helyezést ért el. 2023-ban az U15-ös országos bajnokságon szabad és kötött fogásban a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A korosztályos Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert.
Edzője: Pap Ferenc
Testnevelője: Denginé Lakatos Gabriella

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA elismerésben részesíti Szajkó Szabolcs Dávid küzdő sportolót, a Pécel DOJO Sportegyesület sportolóját, az Isaszegi Gábor Dénes Óvoda Általános Iskola és Gimnázium tanulóját.

Sportkari18Szajkó Szabolcs Dávid átveszi a díjat Urr Anitától
Szajkó Szabolcs Dávid 2023-ban kiváló eredményeket ért el a kyokushin karate sportban. Számos országos és nemzetközi vonatkozású versenyen indult, és került a dobogó legfelső fokára ráadásul egy versenyen belül két kategóriában egyszerre. Szorgalmával, kitartásával, küzdeni tudásával a kyokushin karate sport legjobbjai közé tartozik.
Edzője: Kalmár Csaba
Testnevelője: Tokai Csaba

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI CSAPATA elismerésben részesíti a BALOGH ANTÓNIA, VEREBÉLYI KINCSŐ, HERTEL MÁTÉ, HORVÁTH ÁDÁM a Vágta Multisport Club duatlon mix váltóját.

Sportkari19Verebélyi Kincső (balról a második), Balogh Antónia (balról a harmadik), Hertel Máté (jobbról a harmadik) és Horváth Máté (jobbról a második)
A Magyar Triatlon Szövetség versenyeinek aktív és eredményes résztvevői. A 2023. évben a serdülő duatlon országos bajnokságán a mix váltóban első helyezést értek el. A váltó tagjai a diákolimpiákon különböző sportágakban is eredményesen szerepeltek.
A csapat edzője: Horváth László

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE női utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Szegedi Angelina kajak-kenu versenyzőt a Kis-Duna SE sportolóját.

Szegedi Angelina 2023-ban az országos bajnokságon kajak kettesben bajnoki címet szerzett, az ifjúsági válogató versenyeken első helyezést ért el. Portugáliában az Ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon egyesben bronz, a négyes csapat tagjaként aranyéremmel tért haza. Az Észak-Olaszországban megrendezésre került ifjúsági és U23-as világbajnokságon K1-ben és K4-ben világbajnok lett.
Edzője: Agócs Bence
Szegedi Angelina jelenleg edzőtáborban van, így díját egy későbbi időpontban veszi át.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE férfi utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Lugosi Gergely kajak-kenu versenyzőt, a Dunavarsányi Merkapt-Mekler László Sportegyesület sportolóját.

Sportkari20Lugosi Gergely (középen)
Lugosi Gergely hat éve már a Magyar Kajak Kenu Szövetség válogatott tagja. Az Ifjúsági és U23-as Európa- bajnokságon kenu párosban második helyezést ért el 500 méteren. Az ifjúsági és U23-as világbajnokságon kenu kettes csapat tagjaként és mix váltóban aranyérmes lett.
Edzője: Androkity Marcell


PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI CSAPATA elismerésben részesíti a SZENTENDREI NŐI KÉZILABDA EGYLET, strandkézilabda csapatát.
Sportkari21Gróz-Rovnyai Mariann (balról a második) és Rapi Róbert (jobbról a második)
Az 1997-ben alakult egyesület az utánpótlás és a felnőtt korosztályban is versenyez a nemzeti bajnokságban. Nyáron a strandkézilabdáé a főszerep. Az idei évben Magyar Kupa győzelmet és Magyar Bajnoki címet szereztek a hölgyek. Az European Beach Tour sorozat keretein belül Törökországban 8., Portugáliában a 6. helyet szerezték meg.
A csapat edzői: Rapi Róbert és Gróz-Rovnyai Mariann
A csapat tagjai: Benzsay Rebeka, Braun Laura Csenge, Farkas Tekla, Fehér Virág, Friebesz Fanni, Gróz Kitti, Kemenczik Martina, Kókai Ágnes, Kovács Rebecca, Nagy Alexandra, Uhrin Lili, Sütő Sára, Szűcs Fanni, Tóth Emese, Tóth Krisztina, Zsigmond Adrienn, Vajda Luca, Valkusz-Vigh Viktória és Vitovszki Veronika.
A díjat átvette: Rapi Róbert vezetőedző és Gróz-Rovnyai Mariann edző.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE női felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Sándorházi Vivien tollaslabdázót, a Városi Sportegyesület Dunakeszi sportolóját.
Sportkari22 1Gónusz Gabriella és Szabó István
Sándorházi Vivien junior Európa-bajnoki bronzérmes tollaslabdázó. A tavalyi hullámvölgyet követően az idei év nagyon jól sikerült számára. Kijutott a koppenhágai Felnőtt Tollaslabda Világbajnokságra, a krakkói Európajátékokon a 16 között búcsúzott. A pécsi felnőtt magyar bajnokságon egyéniben első, párosban a második helyen végzett. Vivien jelenleg a világranglista 76. helyén áll és a jövő évi párizsi olimpiára szeretne kijutni.
Edzője: Tóth Erik
A díját Gónusz Gabriella vette át.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE férfi felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST VÁRMEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti GÉMESI CSANÁD vívót, a MATE-GEAC sportolóját.

Sportkari25Gémesi Csanád (középen)

Gémesi Csanád az olimpiai bronzérmes vívócsapat tagja, aki gyerekkorában ismerkedett meg a vívással. Családjában édesapja és nagybátyja is vívott, így számára nem volt kérdés, hogy ő is ezt a sportágat választja.
Csanád egyéni versenyzéssel kezdte az évet és a Tuniszban megrendezésre kerülő Grand Prix versenyen a hetedik helyen zárt. Tavasszal a csapatversenyeké volt a főszerep. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Gémesi Csanád összeállítású kardcsapat Padovában és Madridban sem talált legyőzőre. Az idei évben a milánói világbajnokságon a sorozatban négyszer győztes dél-koreaiakkal kellett megküzdeni, akiktől az előző két világbajnokság döntőjében kaptak ki a magyarok. Ezúttal viszont sikerült, így a négyes világbajnoki címet szerzett.
Csanád edzője: Navarrete József

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE AZ ÉV EDZŐJE elismerésben részesíti Lindner Ádámot, a Városi Sportegyesület Dunakeszi asztalitenisz edzőjét.

Sportkari23Az Év Edzője Lindner Ádám (középen)

Lindner Ádám 1982-ben a BVSC-ben kezdett asztaliteniszezni. Utánpótlás-válogatottként párosban serdülő EB ezüstérmes és az ifi csapat tagjaként EB bronzérmes volt. Felnőtt válogatottként, harmincnégyszer ölthette magára a nemzeti válogatott címeres mezét. Tizenkilencszeres magyar bajnok, a Városi Sportegyesület Dunakeszi asztalitenisz szakosztályának vezetője.
Ádámot ősszel szövetségi kapitánynak nevezték ki és olimpiai ciklus végéig ő irányítja a férfi nemzeti csapatot. Az idei évben tanítványaival számos magyar bajnoki dobogós helyezést értek el, míg Pálos Péter para asztalitenisz versenyzőjével Európa-bajnoki ezüstérmet szereztek.

PEST VÁRMEGYE KÖZGYŰLÉSE PEST VÁRMEGYEI SPORT DÍJ elismerésben részesíti Vas Kata Blankát, a hollandiai TEAM SD WORX kerékpárversenyzőjét.

Sporkari24 1Vasné Pál Katalin és Szabó István

Vas Kata Blanka olimpiai és világbajnoki negyedik helyezett kerékpárversenyző. A 22 éves kiskunlacházi kerékpáros nagyszerű idényt tudhat maga mögött. Júniusban első magyarként szakaszt nyert Svájcban egy World Tour-versenyen, három héttel később a női Giro d’Italia 8. etapján sem talált legyőzőre, majd U23-as világbajnok lett Glasgow-ban. A 2023/2024-es terepkerékpáros szezont nagyszerűen kezdte, azonban egy edzés közbeni bukást követően kulcscsontja eltört. Blanka így néhány versenyt kénytelen volt kihagyni, de szerencsére már jól van és újra versenyezhet, ezért nem is tudott a mai ünnepségünkre eljönni, így díját édesanyja Vasné Pál Katalin vette át.

Fotó: Fényes Gábor

www.pestmegye.hu