• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Ismét pályázni lehet Pest megyei vállalkozások telephely-fejlesztéseire

2018. május 21-től ismét pályázatokat nyújthatnak be a Pest megyei vállalkozások "Mikro-, kis- és középvállalkozások telephely-feltételeinek javítása Pest megye területén" c. felhívásra. 

Ebben az évben már másodszor nyílik meg a lehetőség Pest megyei vállalkozások számára telephely-fejlesztést célzó pályázatok benyújtására. A első körben 3,03 millárd forint támogatási összeggel összesen 61 pályázat került támogatásra. 

A pályázatok benyújtásának lehetősége 2018. május 25-én, a rendelkezésre álló támogatási keret 200 százalékának elérése miatt lezárult!

A mostani kírás 4,5 milliárd forint támogatás odaítélését irányozza elő Pest megye gazdaságfejlesztése érdekében. A támogatás célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének javítása. A pályázat keretében lehetővé válik a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások meglévő telephelyeinek átalakítása, modernizációja és bővítése, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltása új telephely, vagy új épület építésével.

A támogatási kérelmeket 2018. május 22-től nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár honlapján.

 

Pályázók köre: 

Pest megyei székhellyel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozások (GFO 11)
amelyek fejlesztését Pest megye területén valósítja meg
(további feltételek a pályázati felhívásban)

Rendelkezésre álló forrás: 
4,5 milliárd Ft
Támogatás mértéke: 20-100 millió forint
Támogatási intenzitás: 10-55% (támogatás-típustól és vállalkozásmérettől függően)

 

További információk a Magyar Államkincstár honlapján

 mappa
Pályázati felhívás 
Pályázati adatlap

 

Előzmények:

Pest megye az uniós csatlakozásunk kezdete óta csak korlátozottan jutott hozzá a tényleges fejlettségi szintjének megfelelő forrásokhoz. Ennek érdekében Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése 2015. október 30-i közgyűlésén hozott határozatával azt javasolta a Kormánynak, hogy - a 2016. évi regionális lehatárolás felülvizsgálat során - Pest megye önálló NUTS 2 régióvá válásáról szülessen döntés.

A Kormány támogatta Pest megye és Budapest közigazgatási határai mentén történő kettéválasztását önálló NUTS2-es régiókká. Az NGM a Közép-magyarországi régió NUTS-besorolásának módosítására irányuló kérelmet, az Európai Bizottság Főtitkársága, valamint az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) részére benyújtotta, az Európai Bizottság a régiós szétválasztást 2016. novemberében jóváhagyta. 

Pest megye önálló régióvá válása az Európai Bizottság döntésétől számított második évben léphet hatályba, első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet a megyének - mint kevésbé fejlett régiónak járó - többletforrást. Ennek kompenzálása érdekében a Kormány 1517/2016. (IX. 23.) Korm. határozatában arról döntött, hogy 2016-2018. között 80 milliárd forintot fordít Pest megye kompenzációjára Pest megye Területfejlesztési Koncepciója és Pest megye Területfejlesztési Programja megvalósítása érdekében.

További folyamatban lévő és lezárult pályázati felhívások honlapunk Pályázat rovatában érhetők el.