• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Újra lehet pályázni KKV-k eszközbeszerzésére Pest megyében

2019. február 20-tól a Pest megyei kis- és középvállalkozások számára új pályázati lehetőség nyílik meg.

A pályázati kiírás Pest megye településein olyan fejlesztések támogatására irányul, melyek megakadályozzák az utóbbi 10 évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához. A Pályázati Kiírás a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének komplex fejlesztését célozza olyan infrastruktúra-fejlesztések támogatásával, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát, a beruházások során olyan technológiák, módszerek alkalmazását, melyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést.


A támogatási kérelmeket 2019. februrár 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár honlapján.

Pályázók köre:

Pest megyei székhellyel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozások
amelyek fejlesztését Pest megye területén valósítja meg
(további feltételek a pályázati felhívásban)

Rendelkezésre álló forrás:
4,5 milliárd Ft
Támogatás mértéke: 10 -300 millió forint 
Támogatási intenzitás: 10-55% (támogatás-típustól és vállalkozásmérettől függően)


mappa

Pályázati felhívás
Pályázati adatlap
2. sz. módosított melléklet 

További információk a Magyar Államkincstár honlapján.

Előzmények:

Pest megye az uniós csatlakozásunk kezdete óta csak korlátozottan jutott hozzá a tényleges fejlettségi szintjének megfelelő forrásokhoz. Ennek érdekében Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése 2015. október 30-i közgyűlésén hozott határozatával azt javasolta a Kormánynak, hogy - a 2016. évi regionális lehatárolás felülvizsgálat során - Pest megye önálló NUTS 2 régióvá válásáról szülessen döntés.

A Kormány támogatta Pest megye és Budapest közigazgatási határai mentén történő kettéválasztását önálló NUTS2-es régiókká. Az NGM a Közép-magyarországi régió NUTS-besorolásának módosítására irányuló kérelmet, az Európai Bizottság Főtitkársága, valamint az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) részére benyújtotta, az Európai Bizottság a régiós szétválasztást 2016. novemberében jóváhagyta. 

Pest megye önálló régióvá válása az Európai Bizottság döntésétől számított második évben léphet hatályba, első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet a megyének - mint kevésbé fejlett régiónak járó - többletforrást. Ennek kompenzálása érdekében a Kormány 1517/2016. (IX. 23.) Korm. határozatában arról döntött, hogy 2016-2018. között 80 milliárd forintot fordít Pest megye kompenzációjára Pest megye Területfejlesztési Koncepciója és Pest megye Területfejlesztési Programja megvalósítása érdekében.

További folyamatban lévő és lezárult pályázati felhívások honlapunk Pályázat rovatában érhetők el. 

Friss híreink

facebook

net4eu

foodwave