• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Közmeghallgatás katasztrófavédelmi engedélyezési eljárással kapcsolatban

Ezúton értesítjük az érintetteket, hogy Pest Megye Közgyűlésének elnöke közmeghallgatást tart.

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Ipartelep 6980. hrsz.) 2131 Göd, külterület hrsz. 056. alatti ingatlanon tervezett új lítium-ion akkumulátor gyártó üzemére a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előtt 2020. február 23-án katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás indult. 

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 33. § (1) bekezdése és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 21. § (3) bekezdése alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó közmeghallgatás megtartása a veszélyes anyaggal foglalkozó üzem telephelye szerint illetékes polgármester feladata.
A veszélyhelyzettel összefüggésben a nemzetgazdasági stabilitásának érdekében szükséges intézkedésekről szóló 135/2020. (IV. 17.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdése alapján a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti megye megyei önkormányzata látja el a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti települési önkormányzat számára törvényben meghatározott feladat- és hatásköröket a különleges gazdasági övezet vonatkozásában. Ugyanezen Korm. rendelet 4. § (3) bekezdése szerint a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti települési önkormányzat polgármesterének és jegyzőjének jogszabályban meghatározott államigazgatási feladat- és hatásköreit a különleges gazdasági övezet tekintetében a megyei közgyűlés elnöke, illetve a megyei jegyző látja.

A veszélyhelyzettel összefüggésben a nemzetgazdaság stabilitásának érdekében szükséges intézkedésekről szóló 136/2020. (IV. 17.) Korm. rendelet a 2131 Göd, 056 hrsz. alatti ingatlant is a különleges gazdasági övezetbe sorolta, így a Samsung SDl Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd 056 hrsz. alatt felvett ingatlanra tervezett lítium-ion akkumulátor gyártó üzemének katasztrófavédelmi engedélyezési ügyére is vonatkoznak a speciális szabályok.

Fentiek alapján a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 33. § (1) bekezdése és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 21. § (3) alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó közmeghallgatás megtartása a polgármesteri hatásköröket gyakorló Pest Megyei Önkormányzat Elnökének feladata.
A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési, településképi, építésügyi és örökségvédelmi, valamint közigazgatási hatósági eljárási szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 143/2020. (IV. 22.) Korm. rendelet 4. §-a alapján a közmeghallgatást az érintettek személyes megjelenése nélkül kell megtartani.

Fentiekre tekintettel a közmeghallgatást az alábbiak szerint hirdetem meg:

Az érintettek észrevételekkel élhetnek és kérdést tehetnek fel 2020. május 15-től 2020. május 29-ig terjedő időszakban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A fenti időtartam alatt beérkezett észrevételeket, valamint a kérdéseket (az észrevételt tevő és kérdező személyi adatai nélkül) és az azokra adott válaszokat a http://www.pestmegye.hu honlapon nyilvánosságra hozzuk.

A közmeghallgatás utolsó napján 2020. május 29-én 9-10 óra között – az érintett hatóságok szakembereinek részvételével – telefonon biztosítunk lehetőséget azon kérdések, észrevételek felvetésére, melyek az írásos konzultáció során nem merültek fel, vagy nem kerültek megválaszolásra. (A fenti időtartam alatt hívható telefonszámot 2020. május 28-án tesszük közzé a http://www.pestmegye.hu honlapon)

mappa
Hirdetmény letöltése PDF formátumban
Építési engedélyezéshez kapcsolódó biztonsági jelentés nyilvános változata
Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság nyilatkozata a veszélyes anyagokról