• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Civil támogatási alap 5. sz. pályázati felhívása

Pest Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet Csomád, Csömör, Csörög, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd, Mogyoród, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vácrátót, Veresegyház településeken működő civil szervezetek, illetve egyházi jogi személyek e településeken megvalósuló projektjeinek támogatására. 

A pályázati felhívás célja Pest Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló 5/2023. (IV.06.) önkormányzati rendelete 44. § alapján civil szervezetek valamint egyházi jogi személyek tevékenységének vissza nem térítendő támogatása.

mappaA pályázati dokumentáció letöltése:

Pályázati felhívás - Civil támogatási alap (2023.09.21.) - LEZÁRT
1. sz. melléklet - Pályázati adatlap (2023.08.24.)
2. sz. melléklet - Költségterv (2023.08.15.)
Pest Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzati támogatásokról szóló 5/2023. (IV.06.) önkormányzati rendelete

Adatkezelési tájékoztató


A pályázatok benyújtásának lehetősége lezárult.  

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2. SZAKASZA - 2023.09.22-2023.09.29.

A Civil támogatási Alap 5. sz. felhívása keretében 2023. szeptember 22-29. között 2. benyújtási szakasz nyílik. A két pályázati szakasz értékelése és bírálata együttesen történik a 2. szakasz lezárását követően. 


PÁLYÁZATI ADATLAP MÓDOSÍTÁS - 2023.08.24.

A felhívás keretében támogatott projektek költségei elszámolhatóságának kezdetét (azaz a támogatott tevékenység kezdő napját) minden pályázat esetében automatikusan a felhívás megjelenésének napjához (2023.augusztus 15.) kötjük, így ezt a kezdő dátumot nem szükséges külön megjelölni a pályázati adatlapon. Ennek megfelelően a pályázati adatlapról az erre vonatkozó kitöltendő rész törlésre került. 

A pályázat benyújtása a KORÁBBI ADATLAPPAL IS ELFOGADHATÓ, új adatlap benyújtása nem szükséges, így ha már benyújtották,  vagy ha még nem nyújtották be, de a korábbi adatlapon kezdték el kidolgozni a pályázatukat, nem szükséges az új adatlap alkalmazása. A korábbi adatlapon benyújtott pályázatok esetében a nyertes projektek kezdésének dátumaként - függetlenül az adatlapon szerepeltetett dátumtól - 2023. augusztus 15. lesz a támogatási szerződésben megjelölve.  A projekt záró dátumát továbbra is meg kell jelölni a pályázati adatlapon.  

A felhívásra csak olyan pályázó nyújthat be pályázatot, amely az alábbi települések valamelyikén ren-delkezik székhellyel: Csomád, Csömör, Csörög, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd, Mogyoród, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vácrátót, Veresegyház, továbbá amely a Pályázati Felhívás megjelenését megelőzően már létrejött, és ha a szervezet létrejötte bejegyzéshez / közhitelű nyilvántartásba való felvételhez, továbbá hatósági vagy más jóváhagyáshoz kötött, úgy a  jogerős bejegyzés / nyilvántartásba vétel / engedély jogerőre emelkedése a Felhívás megjelenését megelőzően megtörtént. A támogatható tevékenységek kizárólag a fentiekben felsorolt települések közigazgatási területén valósíthatók meg és a tevékenység céljának, hatásának kifejezetten e településekre kell irányulnia. A 4. alcím k) pontja szerinti tevékenységre eltérő szabályok érvényesek.

Az egyházi jogi személyek esetében a fentiekben felsorolt településeken történő bejegyzett székhely nem releváns, azonban a támogatható tevékenységnek egy vagy több településen kell megvalósulnia.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 500 millió forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás pályázatonként minimum 100.000 Ft, maximum 20.000.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az elszámolható összköltség 100 %-a.

A pályázatokat a felhívás 1. szakaszában 2023. augusztus 15. – 2023. szeptember 15. között, 2. szakaszban 2023. szeptember 22-29. között lehet benyújtani. 

A beérkezett pályázatok értékelése és elbírálása együttesen, a benyújtási határidőt követően történik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a korábbi Civil támogatási alap felhívásokhoz képest új szabály került bevezetésre, amely szerint nem fogadható be a pályázat, ha a pályázó mint a korábbi Civil támogatási alap kedvezményezettje a támogatásra irányadó támogatási szerződésben előírt beszámolási kötelezettségének neki felróható okból nem vagy nem megfelelően tett/tesz eleget, és ennek következményeként a támogató a beszámoló benyújtására nyitva álló határidőtől számított 4 hónapot követően sem tudott a beszámoló elfogadásáról döntést hozni. A fenitekre tekintettel kérjük az érintett civil szervezeteket, hogy újabb pályázatot ne nyújtsanak be, mivel az érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül.

A további információkat a pályázati felhívás tartalmazza.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás kizárólag elektronikus úton az alábbi elektronikus levélcímen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Telefonos érdeklődési lehetőség nincs, információkat kizárólag a megadott e-mail címen adunk. 

Friss híreink

facebook

net4eu

foodwave