Kitelepítési és befogadási gyakorlat Majosházán

Április 1-jén Majosháza Község Önkormányzata és a ráckevei polgári védelmi kirendeltség kitelepítési és befogadási gyakorlatot tartott.

A feltételezett helyzet szerint a Duna folyón rendkívüli árhullám vonult le, a folyamatos esőzések miatt a védmű Lórév községnél meggyengült, ezért a védelemvezető javasolta a Pest Megyei Védelmi Bizottságnak a település lakosságának teljes kitelepítését.

 

ÉrtékelésÉrtékelésA gyakorlat 08.00 órakor a Pest Megyei Védelmi Bizottság Elnöke által kiadott határozat ismertetésével kezdődött, melyben elrendelte Lórév teljes kitelepítését és Majosháza községbe történő befogadását. A határozat ismertetését követően Kis Gábor, Majosháza polgármestere aktivizálta a települési polgári védelmi parancsnokságot. Majosháza nem sorolt település, ezért nem rendelkezik megalakított polgári védelmi szervezetekkel, így az első lépés a kitelepítési és befogadási szakalegység létrehozása volt. Ezzel egyidejűleg a polgármester riasztotta a település polgárőrségét és megbízta őket a terület zárásával, a lakosság tájékoztatásával, valamint a híradó összeköttetés létrehozásával.

 

A feladat végrehajtása során a következő lépés a befogadó-helyek kijelölése – művelődési ház, általános iskola, orvosi rendelő, napközi otthonos óvoda - és a befogadásra történő felkészítésük volt. Ezt az önkéntes tűzoltó egyesület tagjaiból megalakított elhelyezési raj hajtotta végre, szorgalmasan rakodták a tábori ágyakat, nem sok idő kellett és már várhattuk is a kitelepített lakosságot. Nem is kellett sokáig várni, rendőrségi felvezetéssel megérkezett az első busz, az ellenőrző-áteresztő ponton a polgárőrök leellenőrizték az okmányokat és a művelődési házból kialakított befogadó helyre kísérték őket. A várakozási idő is izgalmasan telt, a polgármester és az igazgatóság szakemberei folyamatosan tájékoztatták a meghívott vendégeket, valamint a média képviselőit az éppen zajló feladatokról, eseményekről. Az online kaszinó egy olyan virtuális játékplatform, ahol az emberek élvezhetik a kaszinójátékokat a saját otthonukból vagy bárhonnan, ahol internetkapcsolat áll rendelkezésre. Az online kaszinók lehetővé teszik a játékosok számára, hogy különféle izgalmas játékokat játszhassanak, mint például a blackjack, rulett, nyerőgépek és póker, anélkül, hogy el kellene látogatniuk egy hagyományos tégla és habarcs kaszinóba. Az online casino magyar számos előnye van a hagyományos kaszinókkal szemben. Az egyik legfontosabb előnyük az, hogy kényelmesen játszhatunk otthonról, bármikor, anélkül, hogy utaznunk kellene egy kaszinób

12.00 órakor a gyakorlat véget ért, Kis Gábor polgármester és Pócsik Attila tűzoltó. alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi felügyelője értékelték a gyakorlatot.