Közös emlékezés a lengyel testvérmegyével a szabadságharcra

Pest Megye Önkormányzata és testvérmegyéje, a Mazóviai Vajdaság vezetői együtt koszorúzták meg a Kossuth-emléktáblát a Megyeházán. Waldemar Kuliński átadja a kitüntetést Szép TibornakWaldemar Kuliński átadja a kitüntetést Szép TibornakA közös megemlékezés mellett egy másik jeles eseményre is sor került a testvérmegyei találkozón. A Mazóviai Vajdaság és Pest megye között meglévő különleges együttműködésben folytatott kiemelkedő tevékenységéért, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében játszott szerepének elismeréseként dr. Szép Tibor, Pest Megye Önkormányzatának jegyzője részére Pro Masovia Medál kitüntetést adományozott a lengyel fél.

 

Szép Tibor egyike volt a két megye közti együttműködés kezdeményezőinek, és több éven át odaadóan támogatta a közös munkát. Elkötelezettségével és nyitottságával Lengyelország és a Mazóviai Vajdaság iránt, hozzájárult több sikeres kezdeményezés és projekt megvalósításához.

 

A kitüntetést Waldemar Kuliński, a Mazóviai Vajdaság jegyzője adta át, aki úgy fogalmazott, hogy a hivatalos kapcsolatok mögött mindig személyek állnak, akik szívvel-lélekkel irányítják, mozgatják ezeket. Szép Tibor pedig már évek óta kapocs a két megye között.

 

www.pestmegye.hu