Kossuth Lajos Gimnázium leánykara - Cegléd

Kossuth Lajos Gimnázium leánykara - Cegléd

A leánykar évtizedek óta fontos szerepet tölt be a város és az ország kulturális életében. Fennállása óta nyolcszor nyerte el az „Év Kórusa” címet, Pest megye Közművelődési majd Közösségi Díjasa, Csíkszereda „Pro Urbe” díjasa, KÓTA Díjas. 1987 óta rendszeresen és sikeresen vesz részt nemzetközi versenyeken. Legbüszkébbek az I. Kórusolimpián Linzben 2000-ben szerzett Olimpiai Bajnoki címükre.

cegled lenaykar nagy

A teljesség felsorolása nélkül: Llangollen (Wales), Athén (Görögország), Cantonigros (Spanyolország), Wernigerode (Németország), Gorizia (Olaszország), Powell River (Kanada), Neuchatel (Svájc), Budapest, Debrecen – sikereik állomásai. Az utóbbi években Lengyelország visszatérő vendégei.

Eddig 22 versenyen 54 díjat kaptak.

Az eredmények értékét növeli, hogy a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium nem zenei profilú iskola, így az énekkarba járni nem kötelező. A tanulók szabad akaratukból, zeneszeretetükből fakadóan sajátítják el a zeneirodalom széles skálájának legszebb kórusműveit. Sokan a gimnázium befejezése után is a kórus tagjai maradnak.

www.pestmegye.hu

 

Ajánló az Értéktárból...

facebook

net4eu

foodwave