A Mirelite-Mirsa Zrt. tevékenysége, a Mirelite márkanév - Albertirsa

A Mirelite-Mirsa Zrt. tevékenysége, a Mirelite márkanév - Albertirsa

A valószínűleg mindenki által ismert Mirelite márkanév fogalommá vált a hűtőiparban. A szakmában a világon a második legrégebbi márka. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő, komoly nemzetközi piacokkal rendelkező cég nyersanyagát a környékbeli termelőktől vásárolja. A vállalat sikerrel szerepel nemzetközi kiállításokon, több termékük elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. 

albertirsa mirelite logo

A MIRELITE márka 1945-ben született, elődje a Frigelite volt. A csepeli Szabadkikötőben létesített hűtőházat az APIS Rt. csontfeldolgozó üzemét alakították át gyorsfagyasztott áru gyártásra. A FRIGELITE helyett megszületett az új márkanév, a MIRELITE: Mezogazdasági Ipari Részvénytársaság Elite Terméke elnevezés kezdőbetűiből állt össze mozaikszóvá.

1963-tól a 7 gyáregységből szervezett Hűtőipari Országos Vállalat, 1976-tól Magyar Hűtőipari Vállalat néven állította elő a vásárlók körében hamar ismertté és népszerűvé vált MIRELITE termékeket.

2010-ben a MIRSA Pest megyei Hűtőipari Zrt. megvásárolta a MIRELITE márkanevet, megújította a logót, és ezzel a tradicionális márka tovább él.

www.pestmegye.hu

 

Ajánló az Értéktárból...

facebook

net4eu

foodwave