Pintér József labdarúgó életműve - Szigetújfalu

Pintér József labdarúgó életműve - Szigetújfalu

Pintér József (1917. szeptember 8. - 1973. október 16.) válogatott labdarúgó, csatár, balszélső.

A Csepel labdarúgója volt, ahol három bajnoki címet (1941-42, 1942-43, 1947-48) szerzett a csapattal. Gyors, gólveszélyes szélső csatár volt, akinek beadásai pontosak voltak.

szigetujfalu pinter nagy

A legemlékezetesebb gólját a 1947–1948-as bajnokság utolsó fordulójában érte el az – azúrkék-pirosakhoz hasonlóan 50 ponttal álló, bajnokaspiráns – FTC ellen. A negyedik gólt szerezte, ezzel győzelmre vezetve a hazai gárdát (amelyet 34 ezer néző buzdított a helyszínen!). A gólja egyben bajnoki aranyat eredményezett.

Csapattársa, Szentesi Károly így emlékezett erre az összecsapásra:
„Tőlünk előbb Rédeyt kiállította Kamarás, majd bokán rúgtam Lakatot, ő pedig pofon vágott, így bennünket is leküldött a játékvezető. El ne felejtsem: akkor már alig álltam a lábamon, mert előtte Kispéter felvágott, és olyan szerencsétlenül estem el, hogy eltört a vállam. De csere nem volt, maradnom kellett... Aztán két védőnk, Nagy II és Kónya összefejelt, és mindkettő vérző fejjel hagyta el a pályát. Hét társam küzdött tíz ellen, amikor Henni kapus kiejtette Fenyvesi György beadását, és Pintér a hálóba lőtt: 4:3-ra győztünk!"

Pintér József egy alkalommal szerepelt a válogatottban 1948-ban, Albánia ellen.

www.pestmegye.hu

 

Ajánló az Értéktárból...

facebook

net4eu

foodwave