Bálint Ágnes Emlékház - Vecsés

Bálint Ágnes Emlékház - Vecsés

Bálint Ágnes neve egybeforrt a legismertebb televíziós mesékkel (Frakk, Kukori és Kotkoda, Vízipók, a Futrinka utca „hősei” stb.). 

Bálint Ágnes a Magyar Televízió első gyermekműsor-szerkesztője, a magyar gyermek- és ifjúsági televíziós-műsorkészítés egyik megalapozója, a televíziózás hőskorának meghatározó egyénisége volt. Számtalan közkedvelt mesesorozat, hangjáték, mese és meseregény írója, fordítója. József Attila díjas író, szerkesztő, dramaturg. Meséin nemzedékek nőttek fel.

vecses balint agnes Bálint Ágnes lányaival a munkahelyén (forrás:Bálint Ágnes Emlékház Hivatalos facebook oldala)

A Bálint Ágnes Emlékházat a család alakította ki és működteti Vecsésen abban a lakóházban és kertjében, ahol az írónő több mint 60 évig élt és alkotott. (A régi ház önmagában is helytörténeti érdekesség, hiszen a 19. század második felében az Andrássy grófok vadászházaként épült, és később nevét kölcsönözte Vecsés egyik városnegyedének.)

Az emlékház kapujának megnyitásával abba a világba invitálják a látogatót, ahol Mazsola túrta a földet, Frakk kergette a macskákat, és Kukori meg Kotkoda kapirgált a fűben rovarok után kutatva. Bálint Ágnes meséinek és három évtizedes televíziós munkásságának szellemében a magyar meseirodalom meghatározó alakjának életét és pályafutását szeretnék megismertetni az érdeklődő kicsikkel és nagyokkal.

Szándékuk, hogy az ide látogató gyerekekben a humánum, az olvasás és a természet szeretetét erősítsék, s ezek jegyében kínáljunk bőséges lehetőséget a játékra is. A sok csillogó szempárból ítélve van is erre igény, jó úton haladnak.

Forrás: www.balintagnesemlekhaz.hu 

Ajánló az Értéktárból...

facebook

net4eu

foodwave