Hollandi-ház, Bagolyvár birtok - Tápiószőlős

Hollandi-ház, Bagolyvár birtok - Tápiószőlős

tapioszolos hollandihazA Hollandi-ház

Ez az 1920 körül épített népi-szecessziós kúria az uradalmi élet központja volt annakidején. Habár 1985-ben műemléki védettséget kapott, állapota később olyannyira leromlott, hogy életveszélyessé vált. 2007-ben kezdődött felújítása során az volt a cél, hogy az épület eredeti formájának megfelelően illeszkedjen a környezetbe.

A rekonstrukciót követően közösségi-idegenforgalmi funkciót kapott a Hollandi-ház, a felújítást pedig 2013-ban az ICOMOS (az UNESCO műemlékvédelmi szakértő intézménye) Magyar Nemzeti Bizottsága „Példaadó Műemlékgondozásért” díjjal jutalmazta. Az épület ma turisztikai-rekreációs célokat szolgál, környezetében tematikus park működik.

tapioszolos bagolyvarA Bagolyvár birtok

A Tápió-vidék déli határán Ceglédtől mindössze 7 km-re csodálatos környezetben, a külvilágtól elzárva található a Bagolyvár Birtok. A birtok központjában álló népi szecessziós kúria a múlt század autentikus hangulatát kínálja az ide érkezőknek. A tradicionális kialakítású épületek látványa jelzi, hogy egy másik világba érkeztünk. Régi mesterségeket bemutató kiállítások segítenek őseink kultúrájának megismerésében. A nyugalom, a csend, a tiszta levegő hozzájárul ahhoz, hogy az itt eltöltött idő kellemes legyen

További információk: https://bagolyvarbirtok.hu/ 

www.pestmegye.hu

 

Ajánló az Értéktárból...

facebook

net4eu

foodwave