Nyilvános az önálló Pest megyei régiót megalapozó kormányzati vizsgálati anyag

A Kormány honlapján nyilvánosságra hozták a Közép-magyarországi régió kettéválasztását megalapozó vizsgálati jelentést. A dokumentum elkészítésében közreműködtek az államigazgatási szervek mellett Pest Megye Önkormányzata és a Fővárosi Önkormányzat munkatársai is. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium által elkészített vizsgálati anyag alapján  a Kormány döntött arról, hogy Pest megye és Budapest külön, önálló régiót alkot a jövőben. A nemzetgazdasági miniszter - a Központi Statisztikai Hivatal elnökével együttműködésben - 2016. február 1-ig kidolgozza a Közép-magyarországi régió NUTS-besorolásának módosítására irányuló kérelmet, és azt a brüsszeli magyar Állandó Képviselet útján benyújtja az Európai Bizottság Főtitkársága, valamint az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) részére.

A vizsgálati anyag a regionalispolitika.kormany.hu honlapról ide kattintva letölthető. 

A 2016. évi régió-lehetárolás felülvizsgálat során az önálló Pest megyei régió megalapozása érdekében Pest Megye Önkormányzata is lefolytatotta a megye önálló tervezési-statisztikai régióvá válásának indokait, hatásait elemző vizsgálatát, amelynek legfőbb megállapításai a kormányzati dokumentumban is megjelennek. 

Minden további információ Pest megye önálló régióvá válásával kapcsolatban ide kattintva érhető el. 

pestmegye.hu