Megújultak a Megyeháza termei

A több mint 200 éves épületben idén a Török Ignác- és a Visegrád-termek kaptak új belsőt. A felújítás során kicseréltük az álmennyezetet, korszerűsítettük a világítást, megoldottuk a termek hűtését, és új bútorokat vettünk mindkét helyiségbe – mondta el lapunknak Ambrus András, a Megyeháza sajtófőnöke. 

Megyehaza visegrad teremA Visegrád terem a delegációk fogadását szolgálja

Két évvel ezelőtt a Kossuth Lajos nevét viselő díszteremben 182 billenő és 52 támlás szék, a pulpitus lábazata és a szószék kapott új kárpitot, miközben szerkezeti javításuk is megtörtént. A kárpitokhoz hasonlóan a függönyök is kékben pompáznak, aranyszínű díszítéssel, igazodva Pest megye zászlójának színeihez.

 Ulesterem 11 sRGBA Kossuth Lajos díszteremben ülésezik a közgyűlés, és itt rendezik a Megyenapot és a Sportkarácsonyt

A felújított termek megfelelnek minden szakmai és esztétikai elvárásnak. „Ez a három terem egymás mellett helyezkedik el, így kiválóan alkalmas konferenciák, rendezvények lebonyolítására. Már eddig is sok külsős programnak biztosítottunk helyszínt, reméljük, ezután még többen fedezik fel ezt a csodálatos épületet” – tette hozzá Ambrus András.

Megyehaza torok ignac teremA Török Ignác terem ad helyet a bizottsági üléseknek

A Megyeháza visszafogott, de elegáns pompájával a magyar nemesek fénykorát idézi. Termei és udvarai a XXI. század legelőkelőbb társadalmi eseményeinek is megfelelő helyszínei lehetnek. Udvarait korinthoszi és ión oszlopok, nemesi timpanon, háromajtós kapubejáró, márványlépcsők díszítik. Az épület különlegessége a számos szobor, dombormű, nemesi címer és festmény.

Forrás: Pest Megye Lapja

Fotó: www.pestmegye.hu és Nagy Barbara/Török György (Díszterem)