Elismerő díjat kapott a kiadványunk!

A Magyar Levéltárosok Egyesülete "Az Év Levéltári kiadványa 2016" pályázaton II. díjban részesítette a Pest megye évszázadai kiadványt. 

A Pest megye évszázadai – Hivataltörténeti áttekintés című kötet az eddig egyedülálló megyei közigazgatás-történeti összefoglalás mellett gazdag illusztrációs anyagot is tartalmaz.

 Pest megye evszazadai oklevel

Hosszú munka után 2017-ben végre az MNL Pest Megyei Levéltára is csatlakozhatott a megyei archontológiát megjelentető intézmények sorához. Egy tudományos igényű, jól használható, optimálisan bővíthető, emellett reprezentatív kiadvány készült el.

A Pest megye évszázadai kötet három nagy fejezetre bontva foglalja össze Pest megye területi változásait, a fontosabb feladat- és hatáskörök alakulását, valamint a hivatalok működését. Ezt egészíti ki a megyei vezetők életrajzainak gyűjteménye. A kiadványt a hagyományos archontológiai adatsorokat tartalmazó online állomány teszi teljessé, mely a Levéltár honlapján érhető el (mnl.gov.hu/pml, Segédletek menüpontban)

Pest megye evszazadai konyv

A kötet Pest Megye Önkormányzata támogatásával készült el.

Kiadó: Pest Megye Önkormányzata és az MNL Pest Megyei Levéltára

Főszerkesztő: Dr. Schramek László; Szerzők: Berényiné Kovács Gyöngyi, Fodor Dorotytya, Fuchs György, Gaálné Barcs Eszter, Györgyi Csaba, Kiss Anita, Magyar Endre Lénárd, Dr. Schramek László, Somogyi László
Szerkesztő: Kiss Anita
Nyomdai előkészítés: Rába Endre. Bp., 2016.

A kötet a Pest Megyei Levéltárban vásárolható meg, elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06-1 455-9050.

Gratulálunk a MNL Pest Megyei Levéltár munkatársainak az elismerő díjhoz!

www.pestmegye.hu