Megújulnak Csomád utcái

Év végére készül el az Irtvány utca a településen.

Csomádon az önkormányzati tulajdonú Irtvány utca építése valósul meg (a PM_ONKORMUT_2016/44 azonosító számú pályázat keretében) 48,9 millió Ft támogatási összeg felhasználásával.

Csomád Község Önkormányzata 2017 januárjában pályázatot nyújtott be „Csomád Irtvány utca és a Lestyina településrész utcáinak megépítése” címmel. A nemzetgazdasági miniszter 2017. június 20-án hozott döntésében a pályázatban megjelölt, igényelt támogatási összeghez képest csökkentett mértékű támogatást ítélt meg. A pályázatban szereplő utcák közül az Irtvány utca megépítésének támogatásáról született döntés. A Támogatási Szerződést 2017. augusztus 16-án írták alá. A támogató Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból 48,9 millió Ft támogatási összeget biztosít, melyhez Csomád Község 2,573 millió Ft saját forrást vállalt. A kivitelezési munkálatokat az SKB Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2017. október 21-én kezdte meg, melynek tervezett befejezése 2017. december 31.

csomad utepites

A beruházás megvalósulásával javul a településkép, az épített környezet minősége, útszegély épül, zöldsáv felület létesül, a vízelvezetésről is gondoskodnak. Az Irtvány utcán történő közlekedés, a lakosok több mint felét érinti az iskolába és az óvodába járás kapcsán. Közvetlenül az őket érintő körülmények javulhatnak az érintett utca szilárd burkolattal való ellátásával. Mivel a közszolgáltatások a település központjában vannak, az út megépülésével javul ezek elérhetősége, valamint a munkába járási körülmények is. Az iskolánál nagy parkoló létesült, innen széles járdán juthatnak gyermekeiket szállító szülők az iskolába, óvodába, és az ugyanezen a telken található egészségházba, a postára, a polgármesteri hivatalba. A projekt közvetlen hatása a település egészét érinti, mivel megépülését követően elkerülő úttá válhat, így csökkentve a Kossuth Lajos út túlterheltségét.

www.pestmegye.hu