Korszerűsítették a hévízgyörki rendezvénytermet

A vidékfejlesztési program keretében korszerűsítették a hévízgyörki rendezvénytermet.

A vidékfejlesztési program támogatásával korszerűsítették Hévízgyörkön a településképet meghatározó központi pihenőparkot és rendezvénytermet, a 38 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 10 millió forinttal járult hozzá - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

hevizgyork rendezvenykpA megújult rendezvényközpont épülete

Kis Miklós Zsolt hangsúlyozta, a magyar kormány törekvéseinek köszönhetően az európai uniós támogatásokkal az elmúlt években több olyan értékmentő program jött létre országszerte, mint Hévízgyörkön a térség hagyományait és értékeit bemutató és életben tartó pihenőpark és rendezvényterem. Az államtitkár kitért arra, hogy a vidékfejlesztési programban a magyar költségvetési forrásokkal együtt 1300 milliárd forintos keretösszeg biztosít lehetőséget a magyar vidék számára, hogy ne csak agrárfejlesztések juthassanak támogatáshoz, de olyan programok is, amelyekkel a vidéken élők életminőségét lehet jelentősen javítani. Hozzátette, hogy azoknak a településeknek van igazán komoly jövője, ahol a településen élők és a vezetők ismerik a múltat, tisztelik az értékeiket, és olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek hozzájárulnak ezek megőrzéséhez.

hevizgyork szabo iSzabó István nyitotta meg a helyi értékek kiállítását

Kis Miklós Zsolt elmondta, hogy a települések értékmegőrzésére hirdették meg a vidékfejlesztési program keretében azt a 27 milliárd forintos keretösszeggel rendelkező programot, amelyiknek a célja a településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, hogy az utcafrontok szépüljenek, de a funkcióját is megtalálja a helyi közösség. Elsősorban olyan közösségi helyek létrehozását támogatják, amelyek felhasználják a megújuló energiák adta lehetőségeket - fűzte hozzá az államtitkár.

A rendezvényközpontban nyílt meg a hévízgyörki helyi értékek kiállítása. A megnyitón Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy két helyi érték is bekerült már a Pest Megyei Értéktárba. A hévízgyörki asszonykórus nem csak a megyében, hanem országosan is elismert, a középkori Öregtemplom ma is jelentős közösségi funkciót tölt be.

www.pestmegye.hu