Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Munkabíró Kft.

61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére 2017 nyarán. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására, összesen 35 229 m2 alapterületű felépítmény korszerűsítésével, 114 340 m2 alapterületű felépítmény létrehozásával. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre.

A pályázat egyik nyertese a Munkabíró Kft. 38,24 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült telephely fejlesztési projektjével.

A Munkabíró Kft. új irodaépület építését, meglévő üzemcsarnokának átépítését, a telephelyén található korszerűtlen melléképületek elbontását valósítja meg a beruházás során. A projekt része lesz egy szervízállás létesítése is. A beruházási költségek 55% -át a „Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból nyújtja. A fejlesztés helyszíne Ócsán a vállalkozás Újvilág u. 33/A szám alatti telephelye.

munkabirokft ocsa

A Munkabíró Kft. több Caterpillar típusú kotrógéppel, árokásó géppel, rakodógéppel rendelkezik. A vállalkozás számára régóta nehézséget okozott a munkagépek szervízelése, ami az előírt karbantartási időszakot elérve, illetve váratlan helyzetben is szükségessé válhat. A beruházás során megépül egy emelt mennyezetű szerviz helyiség, melybe a magas gémmel rendelkező földmunkagépek is be tudnak állni. Felépül egy új iroda is, az 1950-es években épült korábbi irodaépület pedig elbontásra kerül. A jelenleg GG energetikai osztályú épületek a beruházás végére CC kategóriába fognak kerülni, köszönhetően annak, hogy a homlokzatok és a tető hőszigetelésre kerül, a nyílászárók cseréje megtörténik és a fűtési rendszer konvektorait felváltja egy modern fűtési rendszer.

Az építés kivitelezéséről szóló szerződés 2017.12.19-én került aláírásra a Patina Építő Zrt. -vel, a beruházás tervezett befejezésének időpontja 2018. június 30.

A beruházás új munkahelyeket is teremt a településen, ugyanis a projekt eredményeként két új alkalmazottat vesz fel a vállalkozás.

www.pestmegye.hu