Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései – KÁTA ÉPSZÖV

61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére 2017 nyarán. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására, összesen 35 229 m2 alapterületű felépítmény korszerűsítésével, 114 340 m2 alapterületű felépítmény létrehozásával. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre.

A pályázat egyik nyertese a KÁTA ÉPSZÖV Építőipari Szövetkezeti, Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 95,79 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült telephely fejlesztési projektjével.

A fejlesztés tárgya: a Kft Nagykáta, Tápió utcai telephelyén új daruzott üzemcsarnok és raktárépület építése, amelynek célja a lakatos ipar technológiájának fejlesztése, ennek segítésére korszerű géppark biztosítása, a technika modernizálása, kapacitás bővítése.

A támogatás forrása: A „Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás. Felhasználásának feltételrendszeréről” szóló 1517/2016. (IX. 23.) Korm. határozat alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium PM_KKV_2016 számon „mikro, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén”.

 A projekt tejes bekerülési értéke: 177.090.000 forint. Megvalósítás helye: Nagykáta, Tápió utca hrsz.: 0121/4

Nagykáta kataszov látványterv 5A készülő csarnok látványterve

A támogatott tevékenység megkezdésének időpontja: 2018. január, befejezésée 2018. decemberére várható.

Kivitelezést végző cég: GENÉPSZER Generál Építő és Szerelőipari Kft.

A projekt kivitelezésével tovább bővül a Kft lakatos kapacitása, amely eredményezi a cég további gazdasági stabilitását. A modern gépekkel, berendezésekkel komoly technológia bevezetésével, képzettebb munkaerő alkalmazásával a kapacitás növekedése várható.

www.pestmegye.hu