Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Illés József

61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére 2017 nyarán. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására, összesen 35 229 m2 alapterületű felépítmény korszerűsítésével, 114 340 m2 alapterületű felépítmény létrehozásával. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre.

A pályázat egyik nyertese Illés József egyéni vállalkozó 74,59 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült telephely fejlesztési projektjével.

Az Illés József egyéni vállalkozó tulajdonában lévő Cegléd, Bürgeház dűlő 1. szám alatt (hrsz. 0827/104) felépítésre kerül egy "G" jelű gyártáselőkészítő csarnok. A „G” jelű csarnok a kovácsolt acél termékek gyártásának előkészítését, alapanyagraktározást illetve a munkadarabok tárolását szolgálja. Ez a folyamat kap egy 1500 m2-es fedett, zárt csarnoképületet. A Ceglédi kovácsüzem épületében üzembehelyezésre kerül majd egy SWF NOVA BSC típusú egyfőtartós híddaru és darupálya.

A projekt a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból valósul meg a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. 

illes j cegledA raktár megvalósulásával létrejön a telephelyen egy központi logisztikai rész

A „G” jelű csarnokban a korábban szabad ég alatt történt gyártás előkészítő folyamatok zajlanak majd, mely során az anyagok mozgatását a csarnok felében végigmenő 10 t teherbírású híddaruval (SWF Nova, alulfutó, függő emelővel) illetve targoncával végzik. A csarnok építése szükségszerű az egyéni vállalkozás számára, mert egy korszerűbb infrastruktúra kialakítása válik lehetővé a telephelyen, illetve nőni fog a középvállalkozás versenyképessége. A fejlesztés eredményeképpen létrejön egy központi raktárépület a Ceglédi kovácsüzemben, melynek köszönhetően a munkadarabok nyomonkövethetősége és ellenőrzése pontosabbá és egyszerűbbé válik.

A projekt keretén belül az alapanyagok, félkész- és kész áruk tarolása központosított helyen válik lehetővé. A raktár megvalósulásával létrejön a telephelyen egy központi logisztikai rész, ahol az alapanyagok ki és be rakodása, valamint a kész áruk kiadása fog történni. A fejlesztés közvetett eredményeként a további csarnokokban hasznos hely szabadul fel. Mindemellett jobb és szebb munkakörnyezet lesz elérhető. A beruházással, a raktározás központosításával hatékonyabb munkavégzés érhető el.

A projekt megvalósításának várható ideje: 2017. augusztus – 2018. december

A fejlesztés további eredménye, hogy a vállalkozásnál 4 fővel emelkedne a foglalkoztatottak száma.

www.pestmegye.hu