Kis- és középvállalkozások telephely fejlesztései - Holofon Zrt.

61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére 2017 nyarán. A vállalkozások lehetőséget kapnak Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására, összesen 35 229 m2 alapterületű felépítmény korszerűsítésével, 114 340 m2 alapterületű felépítmény létrehozásával. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre.

A pályázat egyik nyertese a Holofon Zrt. telephely fejlesztési projektjével 32,813 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt egyik célja, hogy a Társaság székhelyén biztonságos, belső úthálózat kerüljön kiépítésre, mely a telep logisztikai hatékonyságát nagymértékben növeli. A projekt keretén belül kivitelezésre kerül az I. csarnok tetőfedésének cseréje, azbesztmentesítése, valamint a II. csarnok homlokzatának felújítása. Beszerzésre kerül egy hídmérleg, mely biztosítja az ellenőrizhető anyag be- és kiszállítását.

A beruházási költség 59,66 millió forint, melynek 55 %-át a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból. A beruházásra a Holofon Zrt. székhelyén, Tinnyén a Perbáli út 2. sz. alatt kerül sor.

Holofon Tinnye

Biztonságos belső úthálózat kiépítése, ami az üzem logisztikai hatékonyságának nagymértékű javításán túl megkönnyíti a közlekedő felületek és a tároló területek megkülönböztetését is. Az I. csarnok tetőfedésének cseréje és azbesztmentesítése környezetvédelmi szempontból is fontos. Az új hőszigetelt tetőpanel mely egyben fedés, energetikailag is javít az épület energetikáján, a megnövekedett belmagasság új gépek, berendezések beüzemelését teszi lehetővé. A II. csarnok homlokzatának felújítása, ezáltal a csarnok zárttá tétele a csarnok technológiai korszerűsítésének lehetőségét hordozza magában, a munkakörülmények javítása mellett. A hídmérleg az ellenőrizhető és biztonságos anyag be- és kiszállítását teszi lehetővé.

A támogatott tevékenység megkezdésének és befejezésének időpontja: 2017.07.03. – 2018.05.31.

A kivitelezési feladatokat az UV Építész Stúdió Kft. végzi. A felújítási és korszerűsítési munkák az esztétikai tényezőkön túl, hozzájárulnak a munkavállalók munkakörnyezetének javításához, a 21. század követelményeinek megfelelő belső úthálózat segítségével a telep logisztikai hatékonysága javul, a hídmérleggel az anyagátvételi és kiadási idő csökken.

A beruházás hozzájárul a területi kiegyenlítődéshez, a megye versenyképességének javításához is, miután 2 fő részére teremtenek új munkahelyet.

www.pestmegye.hu