Összekötő út épül a 2. sz. főút és a M2 új csomópontja között

A megépülő közúti kapcsolat gyorsabb elérést biztosít Dunakeszi és Göd számára a meglévő főút és a kivitelezés alatt álló gyorsforgalmi út között. 

A beruházás keretébren 2019 év végéig 2,5 km hosszú, 70-90 km/h tervezési sebességű út épül meg a 2. sz. főút, valamint a kivitelezés alatt álló M2 gyorsforgalmi út új különszintű csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között.

M2 dunakeszi eszaki csomopont

Az összekötő út építéséhez kapcsolódóan vízépítési, közmű kiváltási és egyéb építési munkákat is elvgézik. Ezenfelül a 2. sz. főúti csatlakozásnál új körforgalmú csomópont létesül, ennek kialakításához szükséges a meglévő 2. sz. főút nyomvonalának korrekciója 400 m hosszon. A 2 sz. főút, valamint a Budapest-Szob vasútvonal és egy üzemi út felett 5 nyílású, közel 74 m hosszú hidat építenek, aminek köszönhetően gyorsabb és kényelmesebbé válik az áthaladás. Továbbá két új buszmegálló is létesül a körforgalom után a 2. sz. főút nyomvonalán, a tömegközlekedést választó utasok biztonságosabb le-, és felszállása érdekében buszöblöket alakítanak ki.

A tavaly tavasszal indult M2 Budapest-Vác közötti fejlesztésének köszönhetően a teljes 19,6 km-es szakasz 2X2 sávos, burkolt leállósávokkal kialakított gyorsforgalmi úttá épül át 2019 őszére. Jelenleg fakivágás-, vízépítési-, közmű kiváltási munkálatok, valamint nagytömegű földmunkák zajlanak, illetve a meglévő hidak felújítását, új hidak alapozását végzi a kivitelező.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a PENTA-HE-DO KONZORCIUM végzi, nettó 3.257.960.346 forint értékben.

Forrás: www.nif.hu