Belterületi utak fejlesztése – Inárcs

A belterületi utak gazdaságfejlesztési célú felújítására 53 települési önkormányzat nyert el összesen 4 milliárd forintot 2017 nyarán. A felhívásra 147 pályázat érkezett, összesen 12,7 Mrd Ft támogatási igénnyel, ami háromszoros túligénylést jelent az útfejlesztés vonatkozásában. Az eredeti 3,5 milliárd forintos támogatási keretet további fél milliárd forint megemelésével biztosították.

A támogatásból az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítését, felújítását és korszerűsítését valósítják meg, ezzel is javítva a helyi munkába járás körülményeit és a helyi gazdálkodó szervezetek működési feltételeit, a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését. Az egyes Pest megyei települési önkormányzatok 20-150 millió forintot nyertek el. A támogatás eredményeként 53 települési önkormányzat területén javul a belterületi utak állapota: összesen 14 200 m szilárd burkolattal újonnan ellátott önkormányzati tulajdonban lévő belterületi út megépítésére, valamint 48 420 m önkormányzati tulajdonban lévő belterületi út felújítására nyílt lehetőség.

A pályázat egyik nyertese Inárcs Nagyközség Önkormányzata volt, amely 32 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült a Napsugár utca szilárd burkolattal történő kiépítésére.

inarcsA megújult utcák

A település emellett a Somogyi Béla utcát teljes egészében az önkormányzat saját forrásából építette meg bruttó 34.7 millió Ft értékben. Szintén befejeződtek a munkálatok a József utcában (Rákóczi utca-Kastély utca közötti szakasz) és a Kastély utcában, ahol a meglévő útburkolat szélesítését és felújítását végezték el, melynek teljes költsége bruttó 17.6 millió Ft volt.

www.pestmegye.hu