Cegléden jártak az értéktár túrázók

A Pest megyei értéktárban közel 200 érték található. Ez a szám és az értékek különlegessége, a magyar nemzeti kultúrában és a megye életében betöltött szerepe indokolttá teszi, hogy szakmai és egyéb körök, csoportok, közösségek számára is ismertebbé, vagy még inkább ismertté váljanak. Ebből a célból az értékek bemutatására irányuló városnéző, kalauzoló interaktív sétákat, értéktár túrákat szervez Pest Megye Önkormányzata.

Az értéktár túrák során egy-egy település, város mutatja be egyfajta idegenvezetéssel az ott és a környéken lévő értékeket.

Az első túrára Érden került sor, ezt követte Márianosztra, majd a Csepel-szigeti túra.

cegled ertektartura

Az idei első túrát a Ceglédi Tourinform Pest Megye Önkormányzatával közösen szervezte meg.

A túrázók a program keretében egy belvárosi sétán vettek részt, majd a Kossuth Múzeum kiállítását tekintették meg. Az ebédre elfogyasztott laska után a Dobmúzeumban jártak, utána a Bach orgonán előadott műveket hallgatták meg az Evangélikus templomban.

A program a Kossuth Művelődési Központ Kaszinóban zárult, ahol megismerkedtek a csipkeverés technikájával, majd Pál György filmjeiből néztek részleteket, végül megkóstolták a Kossuth kedvence süteményt és csíramálét.

cegled ertektartura2

Pest Megye Önkormányzata ezúton is köszöni a Ceglédi Tourinform munkatársainak a szervezésben nyújtott segítséget!

www.pestmegye.hu