Egészségügyi fejlesztések – Hévízgyörk

Az önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatásáról döntött a Pest Megyei Közgyűlés és a nemzetgazdasági miniszter 2018 januárjában, aminek köszönhetően 60 egészségügyi szakrendelő épül vagy újul meg Pest megyében. 

A támogatás célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése volt.

A megítélt támogatási mindösszesen 6,14 milliárd forint volt (60 projekt, 58 településen).

A pályázat egyik nyertese Hévízgyörk Község Önkormányzata, amely 27,5 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült a helyi Egészségügyi rendelő felújítására, korszerűsítésére.

hevizgyork orvosi rendelo

A belső felújításon átesett orvosi rendelőben a munkálatok során megújították a fűtési rendszert, a villamos hálózatot, a vízvezetékeket, a vizes blokkok és a burkolatot. Az áramellátást pedig napelem rendszer segíti majd.

hevizgyork szalagatvagasBazan Tibor polgármester (balra) és Szerenka Tibor, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke (jobbra) adták át a megújult rendelőt

A projekt a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatásból valósult meg, a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu