Látogasson el hargitai testvérmegyénkbe!

Hargita Megye Tanácsa kiemelt hangsúlyt fektet a turisztikai látványosságok értékesítésére és népszerűsítésére, lévén hogy a megye számos egyedülálló turisztikai értékkel rendelkezik. Annak érdekében, hogy Hargita megye turisztikai kínálatát összefogják és egy felületen mindenki számára elérhetővé tegyék, létrehozták a Visit Harghita háromnyelvű mobiltelefon-applikációt, illetve a www.visitharghita.com weboldalt, egy Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt keretében.

visit hargita2

A Visit Harghita telefonos alkalmazás az első olyan megyei turisztikai applikáció, amely széleskörű információt nyújt a szálláshelyekről és gasztronómiáról, a szabadidős lehetőségekről, eseményekről, valamint a különböző turisztikai szolgáltatásokról. Az alkalmazás különlegessége, hogy hangos útikalauzt is tartalmaz, amelynek segítségével az érdeklődők interaktívan ismerhetik meg a megye látványosságait és épített örökségét. Az alkalmazás a hozzá kapcsolódó platform létrehozásával mind Hargita megye, mind pedig Székelyföld turisztikai fejlődéséhez hozzá tud járulni.

visit hargita

Pest megyének 1997 óta van hivatalos formában kapcsolata Hargita megyével. Az együttműködés tartalma kiterjed önkormányzati, kulturális és gazdasági kapcsolatokra is. A két fél folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket kulturális és ifjúsági projektekben és figyelemmel kísérik az európai uniós pályázatok adta lehetőségeket.

www.pestmegye.hu