Idén újra lesz értéktár vetélkedő

A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervez. A verseny célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Pest Megyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tesszük próbára.

KépkivágásA 2017-ben megrendezett vetélkedőn közel 200 diák vett részt

Jelentkezés feltételei

A vetélkedőben az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehetnek részt, 4 fős csapatokat indítva – egy iskolából több csapat is jelentkezhet.

A jelentkezést az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk 2019. február 1-ig az alább adatok megadásával:
- iskola neve, címe, telefonszáma, e-mail címe
- osztály vagy csapat megnevezése
- felkészítő tanár neve, telefonszáma, e-mail címe
- csapatkapitány neve
- csapattagok nevei
- nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulásról (minden érintett személy – csapattag és felkészítő tanár – részéről kérünk nyilatkozatot)
A részvétel és a regisztráció minden versenyző, illetve felkészítő tanár számára ingyenes.

A verseny lebonyolítása

Regisztráció és levelező forduló
A feladatlapon található feladatokat az indulni kívánó csapatoknak meg kell oldaniuk, és a megoldásokat a fent felsorolt adatokkal együtt vissza kell küldeniük a megadott e-mail címre 2019. február 1-ig. A kitöltött feladatlapokat és az elkészített bemutatót Pest Megye Önkormányzatának szakértő bizottsága 2019. január 31-ig értékeli, és a legjobb eredményt elérő csapatokat 2019. január 31-én értesíti a középdöntőbe jutásról.

Megyei középdöntő
A középdöntőkre 2019. február 9. és 23. között kerül sor – Pest megyében 3 helyszínen, Cegléden, Dunakeszin és Törökbálinton (a helyszínváltoztatás jogát a szervező fenntartja). Minden helyszínen több település képviseltetheti magát, helyszínenként 8-8 csapat juthat a középdöntőbe. A középdöntőkben és döntőben a következő típusú feladatokkal találkozhatnak a versenyzők: kvíz, ügyességi-, kreatív és kézműves feladatok.

Megyei döntő
A legjobb eredményt elért 6 csapat megyei szintű döntőben méri össze tudását Budapesten (a helyszínváltoztatás jogát a szervező fenntartja), 2019. március 2. és 9. között.

Díjazás
A döntőben az első három helyezést elérő csapat tagjai között 250.000 Ft összértékű nyereményt osztunk szét. Minden versenyző és felkészítő tanár oklevelet kap.

A vetélkedővel kapcsolatban további információt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a 06 20 471 3411-es telefonszámon kérhetnek. Várjuk jelentkezésüket!

www.pestmegye.hu