Elkészült a perbáli óvoda

Több mint 7 milliárd forintot nyert el 40 Pest megyei önkormányzat óvodák építésére és felújítására a Pest megyei kompenzációs alapból 2018 áprilisában. A pályázat célja a Pest megye területén található, férőhelyhiánnyal küzdő vagy elavult, esetleg leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú óvodák fejlesztése, megújítása és a szolgáltatások minőségének javítása volt. A támogatásnak köszönhetően 742 új óvodai férőhely létesül 1697 négyzetméteren és 4041 férőhely újul meg, összesen közel 4800 óvodai férőhelyet érint a fejlesztés. Ezen felül 26 óvodai tornaterem/tornaszoba építése vagy felújítása és 34 óvodai udvar fejlesztése is megvalósul a támogatás segítségével.

A pályázat egyik nyertese Perbál Község Önkormányzata volt, amely a Mézeskalács Óvoda fejlesztése és eszközbeszerzése projektjével 84,9 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

perbal mezeskalacs ovodaFotó: Perbáli Hírmondó

Két foglalkoztató helyiséget (17m2 és 22m2) vizesblokkal, valamint egy tároló helyiséget (18m2) alakÍtottak ki a leromlott állapotú tárolók helyén. A korábban pályázati pénzből felújított régi épületszárny tetőszerkezetét (200m2) kicserélték, emellett 13 millió forint összegű eszközbeszerezésre is sor kerül.

Az átadást az intézmény fennállásának 70. évfordulóján tartották.

www.pestmegye.hu