Átadták az M4-es újabb szakaszát

Elkészült az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 10,8 kilométer hosszú szakasza.

Újabb szakasszal nőtt az ország gyorsforgalmi úthálózata: az M4-es két egymáshoz kapcsolódó részprojektjét adták át egyben kedd délben. A Budapesttől egészen a Hajdú-Bihar megyei román államhatárig nyúló, 110 km/h-s sebességű 2x2 sávos M4-es beruházásában eddig két szakaszt adtak át:

◾tavaly augusztusban Cegléd és Ceglédbercel közötti 8,1 kilométernyi pályát,
◾decemberben pedig Berettyóújfalu közelében 4,5 kilométernyi utat.

m4ullocegled

Autópályává fejleszthető gyorsforgalmi utat adtak át

Most szintén Pest megyében készült el két, egybefüggő részprojekt:

◾a Cegléd-Üdülő úti csomópont és szintén Ceglédből kiinduló 311. úti csomópont között 4,8 kilométernyi 2x1 sávos pályát bővítettek ki 2x2 sávossá a
◾a 311. úti csomópont és Abony között pedig 6 kilométernyi 2x2 sávos utat újítottak fel a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében.

M4 ut Cegled AbonyFotó: Spielmann Zoltán

A beruházás következtében könnyebbé válik Szolnok és a Tápióság településeinek elérhetősége Budapestről. Az útszakaszt úgy építkezésénél megteremtették a feltételeit annak, hogy azt később autópályává lehessen fejleszteni.

A projekt során többek között átadtak 3 aluljárót és 1 felüljárót, kialakítottak egy komplex pihenőhelyet és több mint 29 ezer köbméternyi betont építettek be. A ceglédi különszintű csomópont még nem készült el, de az év szeptemberéig azt is át fogják adni.

www.magyarepitok.hu