Felújították a csővári szakrendelőt

60 egészségügyi szakrendelő épül vagy újul meg Pest megyében. Az önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatásáról 2018. januárjában döntött Pest Megye Közgyűlése és a nemzetgazdasági miniszter.

Csőváron a három alapellátási funkciót (felnőtt-, gyermek háziorvos és védőnő) érintő projekt célja a rendelő felújítása, orvosi eszközök beszerzése volt. 

pizap.com15631701508131

A felújítás során fűtéskorszerűsítésre, nyílászárók cseréjére és külső szigetelésre került sor. A 12 millió forintos támogatás segítségével több – a praxisok működtetéséhez szükséges - orvosi eszközt is beszereztek a 655 fős településen.

A létesítményt Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke adta át 2019. július 13-án. A közgyűlés elnöke elmondta, hogy a Pest megyei kompenzáció segítségével olyan beruházások valósulnak meg a megyében, amelyekre az elmúlt évtizedekben nem volt példa. Az egészségügyi fejlesztések mellett útépítések, csapadékvíz elvezetésének kiépítése történei, bölcsődei és óvodai férőhelyek létesülnek. Beszédét azzal zárta, hogy az igazi eredmények csak akkor születhetnek meg, ha a települések befektetnek a jövőbe, és vállalják az ezzel járó erőfeszítéseket.

www.pestmegye.hu