Tájékoztató nemzetiségi jelölő szervezetek részére

A Nemzeti Választási Bizottság 183/2019. sz. határozatával a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását 2019. október 13. napjára tűzte ki.

valasztas illusztracio

A választás kitűzését követően azt a szervezetet, aki jelöltet vagy listát kíván állítani be kell jelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál vagy a Területi Választási Bizottságnál. A jelölő szervezetet az a választási bizottság veszi nyilvántartásba, ahol a jelölő szervezetet bejelentették. A bejelentést a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelet 8. mellékletében meghatározott nyomtatványon lehet megtenni.

A nyomtatvány letölthető innen: P4 nyomtatvány.

Az ajánlóív igényléshez, jelölt és listaállításhoz szükséges nyomtatványokat letölthetik innen: https://www.valasztas.hu/nemzetisegi-onkormanyzati-valasztasok1

A nyomtatványt személyesen leadni a jelölő szervezet képviselője által a Pest Megyei Területi Választási Irodánál (1052 Budapest, Városház u. 7. I. em. 116., munkanapokon 8-16 óra között) lehet. Postai úton az alábbi címre kérjük megküldeni a nyilvántartásba vételi kérelmet 1364 Budapest, Pf. 112..

www.pestmegye.hu