Tápió mentéért díj

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Egyesület idén Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg. Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak elismerő oklevelet és emlékérmet vehetnek át.

tapioszentmarton szkita aranyszarvas3

Jelölt lehetbármilyen természetes személy, aki a Tápió mentén, vagy a tájegységen kívül él, elévülhetetlen érdemei alapján pedig méltó lehet a kitüntetésre. A kitüntetésre javasolt személy bármilyen területen végzett kimagasló munkássága felterjesztésre érdemes, ha az a Tápió mente valamelyik településén vagy a Tápió mentéért valósult meg. A benyújtott jelölések elbírálásánál kiemelt figyelmet kapnak azok a jelöltek, akiknek tevékenységi körébe tartozik a kulturális örökségvédelem, a néprajzi értékek, helyi hagyományok őrzése, az épített örökség védelme, a szellemi örökség átörökítése, természeti értékeink megőrzése, az oktatás, valamint az identitástudat erősítése. További elbírálási szempont, hogy a jelölt személy és munkássága helyi, regionális, országos vagy nemzetközi szinten szerzett-e hírnevet a Tápió mentének. Legfeljebb egy díj adományozható posztumusz is.

Jelölő személy: bárki tehet felterjesztést

A jelölt szakmai életútját bemutató pályázati anyagot az alábbi címre kell beküldeni, kizárólag postai úton: Blaskovich Múzeum Baráti Köre Egyesület, 2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.

A borítékon kérjük feltüntetni: „Tápió mentéért díj – 2019”

Kérjük feltüntetni a jelölő fél, valamint a jelölt pontos elérhetőségeit is a felterjesztésben (név, cím, telefonszám, email)!

A felterjesztés határideje: 2019. október 15.
A díj átadásának időpontja: 2019. november 09., minden évben a Blaskovich fivérek által Tápiószele és Tápiószentmárton határában megtalált szkíta aranyszarvas napjához igazítva (1923. november 08).

A díj kuratóriumának tagjai:
Terék József – Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense, MMA Köztestületi tag, a kuratórium elnöke
Terék Mihály – Blaskovich Múzeum Baráti Körének elnöke, Arany János díjas pedagógus
Gócsáné Dr. Móró Csilla – a Tápiószelei Blaskovich Múzeum igazgatója, történész, Tápiószele díszpolgára
Katus Norbert – Összefogás Sülysápért Egyesület elnöke, Sülysáp Város alpolgármestere
Dr. Baksa Brigitta – Pest megyei Príma díjas etnográfus, Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára
Tarnavölgyi László – a www.tapiokultura.hu főszerkesztője, a tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház igazgatója

A díjjal kapcsolatos további információk:
Blaskovich Múzeum
2766 Tápiószele, Múzeum u. 13.
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Tel:0653/380-157

Terék József
a kuratórium elnöke