Több utca is megújul az idén Farmoson

Szeptemberben megkezdődik az útfelújítás az a Bartók Béla, a Kossuth Lajos, a Pénztárnok, a Rákóczi és a Zrínyi utcákban.

Farmos Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című kiírásra. Az elnyert 122,82 millió forintos támogatást az önkormányzat 6,6 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 129,47 millió forintból valósul meg Farmos útjainak rekonstrukciója.

farmos kossuth uA Kossuth utca is megújul

A projekt keretében 2577 m szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és korszerűsítése történik meg. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósítani kívánt egyéb tevékenységek: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, kerékpártámasz és jelzőtáblák elhelyezése, fák ültetése valósul meg.

A fejlesztés keretében 932 méteren vízelvezetés valósul meg, valamint 1690 nm-en zöldsáv fejlesztése, és 67 db díszfa telepítése is hozzájárul az útszakaszok és ez által az egész település összképének, közlekedésbiztonságának és környezeti fenntarthatóságának fejlesztéséhez. A projekt végeztével amellett, hogy a környéken élők, dolgozók és tanulók sokkal jobb minőségű úton közlekedhetnek majd, a település teljes lakosságának körülményei javulnak, hiszen mindenki által jobban elérhetővé válnak az itt található közszolgáltatások és vállalkozások.

PROJEKT CÍME: Önkormányzati tulajdonú szilárd burkolatú belterületi utak korszerűsítése Farmos településen
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2765 Farmos, Bartók Béla utca, Kossuth Lajos utca, Pénztárnok utca, Rákóczi utca, Zrínyi utca

A projekt kezdésének dátuma: 2019.08.26.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2019.12.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 122,82 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu