Pest megyei részvétel a X. Székelyföldi Napokon

2019. október 10-20 között rendezik meg idén a X. Székelyföldi Napokat, melyen Pest és Hargita megye együttműködésének köszönhetően Pest Megye Önkormányzatának előadói is közreműködtek.

A Gyergyószárhegyen megrendezett "Értékmentés és kulturális turizmus lehetőségei Székelyföldön" című konferencián Kisfaludi Aranka (Pest Megyei Értéktár Bizottság értéktár referense), valamint Terék József (Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense) tartott előadást a Pest Megyei Értéktárról, annak működéséről, illetve a Pest megye identitástudatot erősítő népzenekutatásáról, kulturális örökségvédelmi tevékenységünkről. A konferencia nyitásaként Terék József és zenekarának előadásában felcsendült Pest megye verbunkja is.

szekelyfoldinapokTerék József és zenekara

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ szervezésében és támogatásával megvalósuló előadások előtt köszöntőt mondott Barti Tihamér (Hargita Megye Tanácsának alelnöke), Danguly Ervin, (Gyergyószárhegy polgármestere), valamint Kolcsár Béla (Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője). A konferencián résztvevők összegezték a régióban megvalósított eredményeket, valamint a mindezekre épülő jövőbeni terveket és feladatokat, melyekben Pest Megye Önkormányzata is részt vehet.

A X. Székelyföldi Napok keretén belül számtalan egyéb program várja és várta az érdeklődőket: https://www.szekelyfoldnapok.ro/

www.pestmegye.hu