Pest megye verbunkja a nemzetközi zeneszerzőversenyek élén

2018-ban adták ki Terék József – Tárogatón innen és túl” című lemezét, melynek kezdő száma Pest megye verbunkja”. A szerzemény a Pest megyei identitástudat erősítését, a Pest megyéhez tartozást erősíti meg, mely azóta már nemcsak a Megyenap, hanem számtalan megyei és országos rendezvény, illetve hazai és nemzetközi koncert közkedvelt előadási darabja lett. Hungarikum hangszereinken, a tárogatón és cimbalmon zenekari kísérettel megszólaló, magyaros temperamentumú szerzemény egyediségének köszönhetően már megmérettetésre kerülhetett számtalan nemzetközi világversenyen.

terek j global dij 

A brit UK Songwriting Contest 2019. évi versenyén hangszeres kategóriában került közel 20.000 szerzői mű közül a döntős szerzemények közé, egyedüli magyarként képviselve hazánkat.

A Global Music Award ezévi válogatóján bekerült a legjobbak közé, ahol „Silver Award – Outstanding Archievement” elismeréssel illették a lemezt és az előadót, ezáltal Pest megye verbunkját is.

A nemzetközi megmérettetésen rendszerint Grammy és Emmi díjazottak is részt vesznek, ezzel emelve a verseny nemzetközi egyedülálló rangját, elismertségét, melynek Pest megye is részese lehet.

Pest megye verbunkja hallgatható az Ócsai értékeket bemutató kisfilm háttérzenéjeként is, legközelebb 2019. december 6-án hangzik fel a Megyenapi ünnepségen.

www.pestmegye.hu