2020-ban is lesz értéktár vetélkedő

A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervez. A verseny célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Pest Megyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tesszük próbára.

cegled IMG 4547Egyre népszerűbb a vetélkedő az iskolások körében

A jelentkezés feltételei

A vetélkedőben az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehetnek részt, 4 fős csapatokat indítva – egy iskolából több csapat is jelentkezhet.

A jelentkezést az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk 2020. február 27-ig az alább adatok megadásával:

- iskola neve, címe, telefonszáma, e-mail címe

- osztály vagy csapat megnevezése

- felkészítő tanár neve, telefonszáma, e-mail címe

- csapatkapitány neve

- csapattagok nevei

- nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulásról (minden érintett személy – csapattag és felkészítő tanár – részéről kérünk nyilatkozatot)

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ - LEVELEZŐ FORDULÓ FELADATSORA

A részvétel és a regisztráció minden versenyző, illetve felkészítő tanár számára ingyenes.

A verseny lebonyolítása

Regisztráció és levelező forduló

A feladatlapon található feladatokat az indulni kívánó csapatoknak meg kell oldaniuk, és a megoldásokat a fent felsorolt adatokkal együtt vissza kell küldeniük a megadott e-mail címre február 27-ig. A kitöltött feladatlapokat és az elkészített bemutatót Pest Megye Önkormányzatának szakértő bizottsága értékeli, és a legjobb eredményt elérő csapatokat értesíti a középdöntőbe jutásról.

Megyei középdöntő

A középdöntőkre 2020. március 7. és 21. között kerül sor Pest megyében két helyszínen, Monoron és Törökbálinton (a helyszínváltoztatás jogát a szervező fenntartja). Minden helyszínen több település képviseltetheti magát, helyszínenként 8-8 csapat juthat a középdöntőbe. A középdöntőkben és döntőben a következő típusú feladatokkal találkozhatnak a versenyzők: kvíz, ügyességi-, kreatív és kézműves feladatok.

Megyei döntő

A legjobb eredményt elért 6 csapat megyei szintű döntőben méri össze tudását a Megyeházán április 4-én.

Díjazás

A döntőben az első három helyezést elérő csapat tagjai között 150.000 Ft összértékű nyereményt osztunk szét. Minden versenyző és felkészítő tanár oklevelet kap.

A vetélkedővel kapcsolatban további információt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a 06 20 471 3411-es telefonszámon kérhetnek.

Várjuk jelentkezésüket!

www.pestmegye.hu