Ülésezett a közgyűlés - Éves első ülését tartotta Pest Megye Közgyűlése

Éves első ülését tartotta Pest Megye Közgyűlése.

A 2020-as év első közgyűlését tartották a Megyeházán. A képviselők többek között döntöttek Pest Megye Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről, eszerint Pest Megye Önkormányzata működési támogatása 488,1 millió forint.

IMG 4419Ülésezik a közgyűlés

A képviselők támogatták, hogy a rendelkezésre álló források függvényében bővíteni lehessen a külügyi partnerségi kapcsolatokat, illetve a nemzetközi szervezetek munkájában történő részvételt. A költségvetés figyelembe veszi, hogy Pest Megye Önkormányzatának célja, hogy az értéktárba bekerülő értékek számát és azok ismeretségét tovább növelje, ezért az idei esztendőben vetélkedőt, értéktúrákat és kiadványt tervez a témakörben, ezzel is hozzájárulva Pest megyei identitás, brand erősítéséhez. Kimondja, hogy az önként vállalt, nem kötelező önkormányzati feladatellátások, támogatások csak olyan mértékben vállalhatók és csak abban az esetben, ha nem veszélyeztetik a kötelező feladatok ellátását.

A képviselők jóváhagyták a kistelepülési kulturális események támogatásáról szóló pályázat meghirdetését.

A grémium elfogadta a megyei önkormányzat több beszámolóját is: Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács működéséről; Pest Megyei Értéktár Bizottság 2019. évi II. féléves tevékenységéről; az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség 2019. évi működéséről; a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terület- és Gazdaságfejlesztési Klaszter 2019. évi tevékenységéről; az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Monitoring Bizottságában végzett tevékenységről.

A közgyűlésen Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatója és Dr. Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese tartottak tájékoztatást az agglomeráció közlekedési helyzetéről. Az előadások itt érhetők el: Volánbusz, MÁV-Start.

www.pestmegye.hu