Pest megyei elismerés a Mindszenty High School részére

Magyarország 2017-ben vette fel a diplomáciai kapcsolatot az Óceániában található Palaui Köztársasággal. A szigetország legnagyobb városában, Kororban működik 1949 óta az alapításkor Mindszenty bíborosról elnevezett főiskola, mely Mindszenty szellemiségét követve működik már több mint hét évtizede. Az intézmény munkásságát a Mindszenty Társaság Mindszenty Emlékéremmel és elismerő oklevéllel jutalmazta, melyet 2019. november 3-án a Parlament Vadásztermében vehetett át az intézmény nevében a Palaui Köztársaságba is akkreditált dr. Bencze József, Magyarország Manilai nagykövete.

Mindszenty High School 02Terék József a Mindszenty High School munkatársaival

A rendkívül kiemelkedő elismerést évente három díjazott kaphatja meg, akik az alábbi kritériumoknak felelnek meg: ápolják Mindszenty József bíboros emlékét, megismertetik a közvéleménnyel életútját tevékenységét, Magyarországon és emigrációban végzett főpásztori tevékenységét, illetve szellemiségét követve és hirdetve végzik munkásságukat.

A Mindszenty High School a világ egyetlen intézményeként viseli a bíboros nevét, teszik mindezt hatalmas odaadással, szívből és szeretetből. Mindezen munkák, illetve az elmúlt hét évtized és a rangos kitüntetés kapcsán fejtette ki tiszteletét Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke gratuláló levelében, melyet Terék József adott át nem hivatalos látogatása alkalmával a Palaui Köztársaságban, Kororban, a Mindszenty High School igazgatója, Ms. Julita Temael Dohorong részére, Joann R. Tarkong, a Palaui Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa jelenlétében 2020. január 21-én.

www.pestmegye.hu