Elkészült az új egészségház Őrbottyánban

Őrbottyán Városában jelenleg két egymástól különálló épületben történik az egészségügyi alapellátás. A Rákóczi Ferenc utca 113. B épület alatt található önkormányzati tulajdonú épületben működik a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat. A településen két háziorvosi és egy fogorvosi rendelő működik a Rákóczi Ferenc utca 131. szám alatti nem önkormányzati tulajdonú épületben.

orbottyan eu haz

A projekt keretében a Szent István u. 35-39 szám alatt egy új 380,5 nm hasznos alapterületű egészségházat hoztak létre, amelyben 2 háziorvosi, 1 fogorvosi, továbbá 1 mozgó szakorvosi rendelőt alakítottak ki. Továbbá preventív, egészségfejlesztő és szemléletformáló programok megvalósítása érdekében egy multifunkcionális helyiség kialakítása is megvalósult az épületben. Az új építést az indokolta, hogy a jelenlegi ellátás nem önkormányzati tulajdonú, bérelt ingatlanban történik. Az egészségügyi alapellátás folyamatos ellátása, az épület rendelkezésre állása kitett a vállalkozói szférába tartozó bérbeadónak, amely veszélyeztetheti az ellátás folytonosságát.

Az új egészségházban megvalósul a településen lévő több egészségügyi szolgáltatás egy 100%-ban az önkormányzat tulajdonában lévő épületbe történő integrálása. Az új épület lehetőséget biztosít olyan helyiségek kialakítására, amelyekkel jelenleg nem rendelkezik a település (pl.: multifunkcionális helyiség, mozgó szakorvosi rendelő), és az alapellátáson túl további egészségfejlesztési programokhoz kapcsolódó igényeket, szükségleteket is képes kielégíteni.

Az egészségházban integrált háziorvosi és fogorvosi praxisok NEAK finanszírozási szerződéssel és működési engedéllyel rendelkeznek, a praxisok nem helyettesítéssel betöltöttek. A projekt alapvető célja a települési egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése volt, illetve a szolgáltatások minőségi javítása és bővítése. Emellett a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növelése, a betegségek megelőzése, az életminőség javítása és munkaképesség mielőbbi visszaállítása.

A projekt 161 millió forint támogatással valósult meg a Pest megyei kompenzációs keretből.

Támogató: Pénzügyminisztérium
Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából
Megvalósítás helye: 2162 Őrbottyán, Szent István utca 33-39
Kivitelezést végző cég: Épkomplex Kft.
A projekt kezdésének dátuma: 2019. február 19.
A projekt befejezésének dátuma: 2020. március 19.

www.pestmegye.hu

 

Friss híreink

facebook

net4eu