Két utca kapott új burkolatot Alsónémediben

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium által kiírt „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című kiírásra.

A pályázat célja a Halászy Károly és a Rákóczi utca aszfaltburkolatának felújítása volt.

Az elnyert 83.925.046 forintos támogatást az önkormányzat 62.979.319 forint önrésszel egészítette ki, így a projekt összköltsége 146.904.365 forint lett. Ebből az összegből mintegy 1.690 méter szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és korszerűsítése történt meg. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósult a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése, valamint közlekedésbiztonsági fejlesztések, illetve lombos fák ültetése is.

alsonemedi ut

A projekt során forgalombiztonsági elemek is elhelyezésre kerültek. Több a jelzőtábla is kihelyezésre került, az óvoda közelében sebességcsökkentés lépett életbe. A gyalogosközlekedés javítása érdekében a járda a teljes szakaszon, többek között az óvoda előtti részen is fejlesztésre került, ezzel megteremtve a biztonságos és fenntartható közlekedés lehetőségét.

A kivitelezési munkákat 2019. április 9-én kezdte meg a Hidrográd Kft. A projekt 2019. november 7-re fejeződött be.

Projekt címe: A Halászy Károly és Rákóczi utcák felújítása Alsónémedi Nagyközségben
A projekt megvalósításának helyei: 2351, Alsónémedi, Halászy Károly utca, Rákóczi utca
A projekt kezdésének dátuma: 2019.04.09.
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 83,92 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu