Összefogásra, a jó gyakorlatok megosztására buzdít Telki

Jó önkormányzati gyakorlatok koronavírus-járvány idejére címmel 2020. március 31-én Telki Község Önkormányzata nevében Deltai Károly polgármester és Móczár Gábor alpolgármester létrehoztak egy olyan Facebook-oldalt, amellyel szeretnék megszólítani az egész ország önkormányzatait és polgármestereit.

Sok más településhez hasonlóan a Pest megyei Telki vezetői is igyekeznek legjobb tudásukhoz és erejükhöz mérten, a kormányzati útmutatásokhoz, tájékoztatáshoz és intézkedésekhez igazodva, felelősségük teljes tudatában kezelni a koronavírus-járvány következtében előállt helyzetet. Az a tapasztalatuk, hogy Telki lakossága a helyi önkormányzattól várja a megoldást, intézkedést, tájékoztatást és útmutatást számos, a közös lakóhelyet, valamint a tágabb környezetét érintő kérdésben.

telki

Az összefogás és a lehető leghatékonyabb települési járványügyi védekezés jegyében létrehozott Facebook-oldalon egyrészt szeretnék megosztani másokkal Telki gyakorlatait, másrészt felkérik a hazai önkormányzatokat, hogy ők is osszák meg saját, jónak ítélt, akár nem szokványos, kreatív intézkedéseiket, hogy a települések egymástól is tanulhassanak. A cél, hogy az oldal, és általa a jó gyakorlatok minél több önkormányzat vezetéséhez eljuthassanak szerte az országban.

Az oldalra magyarországi önkormányzatoktól, polgármesterektől várnak posztokat, leírásokat, cikkeket, képeket, amelyeket ellenőrzés után hagynak jóvá a megjelenéshez. Ugyanakkor bárki küldhet ide jó példákat, gyakorlatokat az „ÜZENETKÜLDÉS” gombra kattintva. Az oldalhoz bárki csatlakozhat, nemcsak az önkormányzatok képviselői, sőt, külön köszönik, ha a követők eljuttatják saját önkormányzataikhoz ezen információcsere-felület hírét.

www.pestmegye.hu