Fedezze fel otthonából Hargita megye csodáit!

Hargita Megye Tanácsa kiemelt hangsúlyt fektet a turisztikai látványosságok értékesítésére és népszerűsítésére, lévén hogy a megye számos egyedülálló turisztikai értékkel rendelkezik. Annak érdekében, hogy Hargita megye turisztikai kínálatát összefogják és egy felületen mindenki számára elérhetővé tegyék, létrehozták a Visit Harghita háromnyelvű mobiltelefon-applikációt, illetve a www.visitharghita.com weboldalt, egy Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt keretében.

visithargita

A Hargita megye turisztikai fejlesztésére, a kulturális, gasztronómiai, turisztikai és helyi értékek népszerűsítésére 2018-ban útjára indult a VisitHarghita applikáció segítségével most a járvány okozta helyzetben is lehetőség adódik testvérmegyénk bebarangolására.

A Visit Harghita telefonos alkalmazás az első olyan megyei turisztikai applikáció, amely széleskörű információt nyújt a szálláshelyekről és gasztronómiáról, a szabadidős lehetőségekről, eseményekről, valamint a különböző turisztikai szolgáltatásokról. Az alkalmazás különlegessége, hogy hangos útikalauzt is tartalmaz, amelynek segítségével az érdeklődők interaktívan ismerhetik meg a megye látványosságait és épített örökségét. Az alkalmazás a hozzá kapcsolódó platform létrehozásával mind Hargita megye, mind pedig Székelyföld turisztikai fejlődéséhez hozzá tud járulni.

visithargita2

Pest megyének 1997 óta van hivatalos formában kapcsolata Hargita megyével. Az együttműködés tartalma kiterjed önkormányzati, kulturális és gazdasági kapcsolatokra is. A két fél folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket kulturális és ifjúsági projektekben és figyelemmel kísérik az európai uniós pályázatok adta lehetőségeket.

www.pestmegye.hu