Újra összeült Pest Megye Közgyűlése

A képviselők többek között döntöttek a gödi különleges gazdasági övezet helyi adóiról.

Pest Megye Közgyűlése legutóbb február 7-én ülésezett, azóta a járványügyi vészhelyzetre tekintettel elmaradtak az ülések.

A június 26-i ülésen a képviselők elfogadták a a gödi különleges gazdasági övezet helyi adóiról szóló rendeletet, melynek értelmében új adó bevezetésére nem került sor, így a helyi adók továbbra is a helyi iparűzési adó, telekadó és az építményadó maradtak.

Az állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó évi mértékét az adóalap 1 %-ában állapította meg a közgyűlés. A rendelet 2020. augusztus 1. napján lép hatályba.

200626 kgyNégy hónap után ülhetett össze újra a közgyűlés

Közgyűlés még 2019 áprilisában döntött a Mária út Pest megyei szakaszához kapcsolódó fejlesztésekről szóló egyedi támogatási kérelem benyújtásáról, 400 millió Ft támogatási igénnyel. A tervek szerint – a támogatási kérelem jóváhagyása esetén – Kistarcsán zarándokvezető- turistavezető képző központ, Hévízgyörkön zarándok-turista pihenőhely létesül, míg Perbálon a hálózatos turizmushoz kapcsolódó, kulturált turista pihenő, konferencia és képző hely, valamint kiállítóhely épül. A közgyűlés az építőipari költségek növekedése miatta az eredeti támogatási igényt 437 millió forintra módosította.

www.pestmegye.hu