Bicikliút épül Tökölön

A „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében és a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának a növelése. A pályázat keretében lehetőség nyílik a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő újonnan kijelölt kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására.

tokol kerekparutA kerékpárút a Széchenyi István utcánál éri el a Csépi utat

Tököl Város Önkormányzatának sikeres pályázatáról 2019.05.24-én született támogatói döntés. Az önkormányzat 161.029.495 Ft támogatási összeget nyert a Pénzügyminisztériumtól. A beruházás kivitelezési költsége 172.8 millió forint + Áfa lesz.

A fejlesztés célja, hogy a város külterületére kerékpárral ingázó munkavállalók közlekedése akadálymentessé és biztonságossá váljon. A megvalósítandó nyomvonal a Határ út- Mester utca csomópontjából indul és a Ledina utca - Kapisztrán János utca- Széchenyi István utca nyomvonalon éri el a Csépi utat. A fejlesztés keretében 763 m új kerékpárút épül és 1412 m új kerékpársáv kerül kijelölésre.

A projekt megvalósítása várhatóan 19 hónapot vesz majd igénybe. A beruházás építési munkálatait 2020. 06. 16-án kezdte meg a VITÉP ’95 Kft.

A kivitelezés befejezése pedig 2021.04.16.-ra várható.

A pályázati támogatás forrása (Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás).
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A megvalósítás helye: Tököl Város belterületén a Ledina dűlő, Ledina utca, Kapisztrán János utca, Széchenyi István út.
Pályázati azonosító száma: PM_KEREKPARUT_2018/12

www.pestmegye.hu